Πλούσιο και με ενδιαφέρον το «Πολιτιστικό καλοκαίρι» στην Πρέβεζα- Στο επίκεντρο εκδηλώσεις στη μνήμη του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη

Oι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο της Πρέβεζας με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη κυριαρχούν στις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας, οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας από το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Δημ.Ραδιοφωνία της πόλης ,Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ελευθερία Αγγέλη, η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού Δήμητρα Κοψάρη και ο υπεύθυνος του Χορευτικού του Δήμου Δημήτρης Ρούσσος παρουσίασαν το πρόγραμμα -έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής -και συνθέτουν το πολιτιστικό καλοκαίρι της Πρέβεζας. Όπως υπογραμμίστηκε, παρουσία και του δημιουργού της Λέανδρου Σπαρτιώτη- η Όπερα του Νερού και του Ονείρου δεν θα κοσμήσει φέτος την Πρέβεζα αφού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων καταστράφηκε ένα μεγάλο κομμάτι των υποδομών από τις εγκαταστάσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν από την αρχή κι έτσι η εγκατάστασή της θα γίνει εφικτή το επόμενο καλοκαίρι. Η κ.Αγγέλη ευχαρίστησε τον κ.Σπαρτιώτη για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και υπογράμμισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και από πλευράς του Δήμου έτσι ώστε η Όπερα του Νερού και του Ονείρου να αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, οι εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ χορού κλπ) καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων πολιτισμού με την αρωγή πάντα του Δήμου Πρέβεζας.
Η συμπλήρωση 90 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη αποτελούν ένα στοίχημα για το Δήμο και τους συνεργαζόμενους φορείς.
Συγκεκριμένα από τις 18 Ιουνίου (ημέρα άφιξης του ποιητή στην Πρέβεζα ) έως την 22η Ιουλίου, έχουν προγραμματιστεί με τη στήριξη του Δήμου Πρέβεζας οι παρακάτω εκδηλώσεις υπό τον τίτλο "Περπατώντας αργά στην προκυμαία...", (στίχος από το ποίημα Πρέβεζα):
Δευτέρα 18 Ιουνίου: Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας θα γίνει Παρουσίαση του βιβλίου του Σ.Μαφρέδα “Η Πρέβεζα στη Νεοελληνική Ποίηση”- Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις
Σάββατο 14 Ιουλίου: Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας , θα γίνει η παρουσίαση της εκδήλωσης " Καρυωτακική Οδοποιία" , με πρωτοβουλία της ποιήτριας κ.Ρούλας Γαλάνη και με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πρέβεζα". Εισηγητής και γενικός παρουσιαστής του προγράμματος είναι ο φιλόλογος και ερευνητής κ. Κοσμάς Κοψάρης.
Πέμπτη 19 Ιουλίου: Στο χώρο κάτω από το σπίτι όπου έμεινε ο Καρυωτάκης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παρουσίαση του ποιήματος “Πρέβεζα” και ζωγραφική από ομάδα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της φιλολόγου κ.Σ.Γεωργοκίτσου.
Παρασκευή 20 Ιουλίου: Στο θερινό κινηματογράφο του Δήμου Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας "Οι εντυπώσεις ενός πνιγμένου" με ομιλία του σκηνοθέτη κ. Κύρου Παπαβασιλείου.
Σάββατο 21 Ιουλίου: Στην περιοχή Βαθύ Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί ομιλία της καθηγήτριας νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ντουνιά Χριστίνας με θέμα: "Ο ερωτικός Καρυωτάκης", καθώς και ομιλία του ποιητή κ.Μακράτου Τάσου. Τραγουδά η κ.Μαριάννα Τζαφέρη, καθηγήτρια μονωδίας Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.
Σάββατο 21 Ιουλίου: Στην περιοχή Βαθύ Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί ομιλία της καθηγήτριας νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ντουνιά Χριστίνας με θέμα: "Ο ερωτικός Καρυωτάκης, καθώς και ομιλία του ποιητή κ.Μακράτου Τάσου. Τραγουδά η κ.Μαριάννα Τζαφέρη, καθηγήτρια μονωδίας Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.
Από την Δευτέρα 18 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, μέχρι και την τελευταία ημέρα Κυριακή 22 Ιουλίου, θα είναι ανοιχτή στο κοινό η έκθεση ζωγραφικής του Πρεβεζάνου ζωγράφου Κ.Καλέτζη, αφιερωμένη στον ποιητή, με τίτλο "Καρυωτάκης: αποτύπωμα στο χρόνο". Τα έργα θα εκτίθενται στο ατελιέ του ζωγράφου στην οδό Δαρδανελίων, στο στενό της προτομής του Καρυωτάκη.
Ο Σύλλογος Περί Βιβλίου στα πλαίσια του θεσμού της ανταλλαγής βιβλίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας θα εκθέσει βιβλία που αναφέρονται στον Κ.Καρυωτάκη.
Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και αναμένεται να εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερες συμμετοχές. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου εξάλλου η κ.Ελευθερία Αγγέλη αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που υπήρξε με τον τραγουδιστή του νέου κύματος και συνεργάτη του αείμνηστου Λάκη Παππά Μιχάλη Βιολάρη ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του φθινόπωρο να διοργανωθεί στην Πρέβεζα μια εκδήλωση στη μνήμη του αγαπημένου καλλιτέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]