Συζήτηση στο Π.Σ. Ηπείρου για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων Συλλαλητήριο σήμερα στη Γέφυρα Καλογήρου

Συζήτηση στο Π.Σ. Ηπείρου  για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων
Κύριε πρόεδρε
Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο χώρο των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων. Κάθε μέρα που περνάει και η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Οι τιμές στο γάλα  στο πρόβειο και το αγελαδινό έχουν κατρακυλήσει ενώ στο ράφι των  super market  όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται.
 Ενώ αυτή είναι η κατάσταση με τις τιμές παραγωγού το κόστος παραγωγής αυξάνεται. (τροφές, εμβόλια, φάρμακα, λιπάσματα κ.α.). Ταυτόχρονα οι εισαγωγές στο γάλα και στο κρέας είναι αθρόες.
 Ενώ ο ΕΛΟΓΑΚ  και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης γνωρίζουν τα πάντα , έχουν τα στοιχεία ποιοι εισάγουν και ποιοι παράγουν φέτα με εισαγόμενο γάλα, κοροϊδεύουν τους κτηνοτρόφους με μέτρα <ασπιρίνες>. Τελευταία  το νέο αποπροσανατολιστικό αφήγημα του υπουργείου, και σε αυτό πρωτοστατεί και ο περιφερειάρχης Ηπείρου ο κ. Καχριμάνης, είναι η δημιουργία ομοιοεπαγγελματικής γάλακτος , που να συμμετέχουν γαλακτοβιομήχανοι, έμποροι και κτηνοτρόφοι. Σωστά αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι : βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Με αυτά τα μέτρα θεωρούμε ότι κανένας μικρός η μεσαίος κτηνοτρόφος δεν μπορεί να επιβιώσει. Και αυτό που παρατηρείται είναι να πουλά
νε όσο - όσο τα κοπάδια τους , και η παραγωγή να συγκεντρώνεται σε λίγους επιχειρηματίες μεγάλους κτηνοτρόφους.
Βέβαια και αυτό θεωρούμε σαν θετικό , οι κτηνοτρόφοι  δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Παρόλο το αποπροσανατολιστικό μπαράζ προπαγάνδας, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οργανώνονται και παλεύουν ενάντια σε αυτή την πολιτική που τους ξεκληρίζει.
Σήμερα το μεσημέρι οργανώνουν οι ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων Πρέβεζας και Άρτας, συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στη γέφυρα Καλογήρου.
Κύριε πρόεδρε θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να συνεδριάσει το Περιφερειακό συμβούλιο με αυτό το θέμα και να υιοθετήσει τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς , όπως εκφράζεται στην ανακοίνωση των δύο ομοσπονδιών που σας επισυνάπτεται.
Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι
Ζιώβας Βασίλης ,Κωτσαντής Κώστας, Τσουμάνη Ολγα               


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Άρτας και Πρέβεζας  καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους των νομών μας, κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, κυρίως τους παραγωγούς γάλακτος να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση και μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες για το Σάββατο 2 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι στη Γέφυρα Καλογήρου, για να εναντιωθούμε στον αφανισμό μας. Οργανώνουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας ξεκληρίζει.
 Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για “δίκαιη ανάπτυξη”, οι γαλακτοβιομήχανοι τρίβουν τα χέρια τους, περιμένοντας τα νέα προνόμια από μία ακόμη αξιολόγηση, από τα επόμενα μέτρα που αυτή θα φέρει. Από τα ίδια αυτά μέτρα απειλούνται οι μικρομεσαίοι παραγωγοί γάλακτος. Οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα και οδηγούνται σε αφανισμό εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών και της ασφυκτικής πίεσης των γαλακτοβιομηχανιών.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες 
Η τιμή στο γάλα συνέχεια πέφτει. Το τελευταίο εξάμηνο η τιμή έχει μειωθεί τραγικά με πολλές δικαιολογίες και ποιοτικά τερτίπια από τους γαλακτοβιομήχανους. Οι παραγωγοί δεν ξέρουν πότε και πως θα πληρωθούν, εφόσον βέβαια έχουν δώσει το γάλα!
Οι εξευτελιστικές τιμές του κρέατος σε συνδυασμό με την τιμή του γάλακτος δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση και μοναδικό χαμένο τον κτηνοτρόφο.
Οι διεπαγγελματικές οργανώσεις σε γάλα και φέτα που προωθούν μεγάλες βιομηχανίες αλλά και Ομοσπονδίες κτηνοτρόφων δεν λύνουν σε καμιά περίπτωση το πρόβλημα που δημιουργείται από την ασυδοσία των βιομηχανικών ομίλων οι οποίες θα συμμετέχουν με πρωτεύοντα ρόλο στη διεπαγγελματική. Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Είναι αυταπάτη να περιμένει κανείς ότι οι βιομηχανίες θα ελέγξουν οι ίδιες τον εαυτό τους στην εισαγωγή γάλατος και τήρησης του ισοζυγίου. Καμιά διεπαγγελματική σε όποιο προϊόν υπάρχει δεν έλυσε το ζήτημα των τιμών που το καθορίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Σε αυτή την πορεία θα καταστραφούν οι κτηνοτρόφοι, αλλά και μικρομεσαία τυροκομεία. 
Δίνουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Είναι παρακαταθήκη οι μάχες που δώσαμε συμμετέχοντας και στήνοντας το μπλόκο στη Φιλιππιάδα, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Ενάντια στο συνεχιζόμενα αυξημένο κόστος παραγωγής, η άρνηση του ΕΛΓΑ να δώσει αποζημιώσεις για καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από κακοκαιρίες και αρρώστιες, η συνεχιζόμενη τακτική των καθυστερήσεων απόδοσης των αποζημιώσεων, μαζί με τη ληστρική αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. 

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να παλέψουν οργανωμένα ανάμεσα σε άλλα για:
Κατώτερες εγγυημένες τιμές και μείωση του κόστους παραγωγής. 
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της τιμής στο γάλα που επιβάλλουν σχεδιασμένα οι μεγάλες βιομηχανίες.
Ο ΕΛΟΓΑΚ να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ισοζύγιο γάλατος και τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλατος. Να γίνει εργαλείο στα χέρια των κτηνοτρόφων και όχι των βιομηχάνων.


2 ΙΟΥΝΗ 12,00 το μεσημερι
ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]