Καταγγελία του Κλαδικού Συνδικάτου Γάλατος -Τροφίμων Ποτών Ιωαννίνων ..

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδερφοι-σες,
Καταγγέλλουμε την απόλυση συναδέρφου, στην επιχείρηση Κτήμα Γκλίναβος ΑΕ. Η απόλυση αυτή είναι στοχευμένη εκδίωξη του συναδέρφου καθώς συμμετείχε στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία  στις 30/05/2018 και πρωτοστάτησε για την καταβολή των δεδουλευμένων των συναδέρφων του μετά από καθυστέρηση 20 ημερών έως και 5 μηνών.
Η απόλυση αυτή έγινε την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της επιχείρησης για επέκταση της και αύξηση της κερδοφορίας της. Το σχέδιο όμως αυτό πατάει πάνω στις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών που σας έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας με ανανέωση των συμβάσεων μήνα το μήνα και χαμηλά μεροκάματα, στην ανασφάλιστη εργασία των εργατών γης, στην εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη μέτρων προστασίας που αυξάνουν τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο εργατικό ατύχημα, καθώς και με καλλιέργεια τρομοκρατίας στο χώρο εργασίας.
Συνάδερφοι, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η διοίκηση της επιχείρησης βλέπει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους. Σήμερα ήταν ο συνάδερφος σας, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος, που εκείνοι κρίνουν πως δεν χωρά στον σχεδιασμό τους. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει. Έχετε την δύναμη να την τσακίσετε εάν αγωνιστείτε συσπειρωμένοι στο ταξικό Κλαδικό σας Συνδικάτο.
Η εξέλιξη αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο συνολικότερα στον κλάδο των τροφίμων-ποτών. Ένα κλάδο που χαρακτηρίζεται ως ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του κεφαλαίου στη χώρα μας. Μία ανάπτυξη όμως, που όπως και στην συγκεκριμένη επιχείρηση, πατάει πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα των εργατών με Γενική Σύμβαση 586 € μεικτά, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς μέτρα προστασίας και χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτή η κατάσταση είναι η πιο τρανή διάψευση των αυταπατών που σπέρνει η Κυβέρνηση περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και δήθεν δίκαιης ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει την πρώτη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση αφού όχι μόνο διατηρεί άθικτο το αντεργατικό οπλοστάσια που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αξιοποιεί η εργοδοσία αλλά παίρνει και νέα μέτρα σε βάρος μας.
Κάθε εργαζόμενος έχει χρέος να σηκώσει το ανάστημα του σε αυτή την κατάσταση, να ξεπεράσει τον φόβο του και μέσα από το Κλαδικό Συνδικάτο του να παλέψει για τα δικαιώματα του. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα από χώρους εργασίας όπως η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και μεγάλα οικοδομικά εργοτάξια που οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα τους κέρδισαν την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας με σταθερές σχέσεις εργασίας, σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων κ.α.
Συνάδερφοι-σες, σας καλούμε να αγωνιστείτε για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέρφου μας. Να αγωνιστείτε συσπειρωμένοι στο Κλαδικό μας Συνδικάτο για κατοχύρωση των εργασιακών σας δικαιωμάτων στην επιχείρηση. Έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
 ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]