ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Την ελληνικότητα της Μακεδονίας διατράνωσαν τα Ιωάννινα ..."Φρούριο" η πόλη [βίντεο-φωτο]

Μεταξύ των 24 πλατειών που διατράνωσαν σήμερα την ελληνικότητα της Μακεδονίας  ήταν και η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων .
Πλήθος πολιτών  όλων των ηλικιών  άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά τις 18.30  με σημαίες ανα χείρας ,ενώ λεωφορεία που ναυλώθηκαν απο τη Θεσπρωτία ,την Αρτα ,την Πρέβεζα ,την Κόνιτσα ,το Αγρίνιο ,την Πάτρα ακόμη και τη Ρόδο μετέφεραν τον κόσμο  στο σημείο διεξαγωγής του  συλλαλητηρίου .
Πλήθος σωματείων έδωσαν το παρών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την ονομασία της Μακεδονίας .
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι Κυπρίων φοιτητών  η Ενωση Στρατιωτικών Ηπείρου  αλλά και του κλήρου .
Τον αγώνα για τη διασφάλιση της ιστορίας της Ελλάδας συμπλήρωσε η  μεγαλύτερη σημαία της βορειοδυτικής Ελλάδας  που υψώθηκε  πριν απο λίγους μήνες στον ουρανό της Ηγουμενίτσας  κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου .
 Το  γιγαντιαίο σύμβολο της Ελλάδας   350 τ.μ  που μεταφέρθηκε απο την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας ,ξεδιπλώθηκε  αρχικά  με τη βοήθεια συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο στο κέντρο της πλατείας ,για να ανυυψωθεί στη συνέχεια με  ειδικό γερανοφόρο όχημα   στον Γιαννιώτικο ουρανό με το συγκεντρωμένο πλήθος να ψέλνει τον εθνικό ύμνο .
Αυτή ήταν η πιο συγκινητική στιγμή του σημερινού πανηπειρωτικού συλλατηρίου ..
"Είμαστε Ελληνες και είμαστε δημοκράτες .Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει με μελανούς χαρακτηρισμούς τα σημερινά συλλαλητήρια ,που είναι πέρα απο κόμματα και χρώματα και έχουν  ως  μοναδικό στόχο  τη διατράνωση της ιστορικής αλήθειας  για την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας " υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά   στις ομιλίες  εκπροσώπων  διαφόρων  συλλόγων  που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια των οποίων  αναγνώστηκε και επιστολή του Μητροπολίτη Κονίτσης .

Φρούριο τα Ιωάννινα... Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις 
Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου  η εικόνα στην κεντρική πλατεία ήταν εντελώς διαφορετική ,με   άνδρες της "πράσινης διμοιρίας " και  διμοιρίες των ΜΑΤ απο την Ηπειρο ,τη Θεσσαλονίκη , και τα Γρεβενά   να έχουν μετατρέψει το  κέντρο των Ιωαννίνων κυριολεκτικά  σε φρούριο ,στο πλαίσιο του αντισυλλαλητηρίου που είχε εξαγγελθεί  για τις 5 το απόγευμα .
 Παρουσία του Γενικού Αστυνομικού  Περιφερειακού Διευθυντή  Κ.Σκούμα και του Αστυνομικού Διευθυντή Ι.Βασιλάκου ,οι πρωτοφανείς για τα τοπικά δεδομένα ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην πλατεία Πύρρου ,όσο σε καίρια περιμετρικά σημεία  ,λειτούργησαν αποτρεπτικά για τους συμμετέχοντες στο αντισυλλαλητήριο ,χωρίς  αυτό τελικώς να πραγματοποείται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]