Ιωάννινα:Απόψε τρώμε με το ΔΗΠΕΘΕ…

Απόψε τρώμε με το ΔΗΠΕΘΕ…

Για πρώτη φορά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, τον μήνα Ιούνιο, σε δρόμους της πόλης οργανώνει ένα ξεχωριστό δείπνο, που θα αναδείξει τη γαστρονομία του τόπου μας, την ξεχωριστή τοπική κουζίνα και θα χαρίσει στους κατοίκους της πόλης, εμπειρίες γαστρονομίας… διαφορετικές από όσες μέχρι σήμερα γνωρίζετε! Για μια και μοναδική μέρα τα τραπέζια και οι καρέκλες τοποθετούνται στο κέντρο του δρόμου, και η γιορτή ξεκινά…
Το Εργαστήρι Αφηγηματικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, υποδέχεται τους φίλους - θεατές και αφηγείται αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα που μιλούν για φαγητό και γλέντια εποχών που μας έχουν μείνει αξέχαστα!
Σκοπός της δράσης να αναζητήσουν οι κάτοικοι έναν τρόπο με τον οποίο η γειτονιά θα γίνει πιο ζωντανή, δημιουργική και ευχάριστη, μέσα από ένα «θεατρικό» πείραμα που θα βγάλει τους θεατές από τα σπίτια τους και θα τους στρώσει τραπέζι με ιστορίες και μουσική!
«Για μια και μοναδική μέρα τα τραπέζια και οι καρέκλες τοποθετούνται στο κέντρο του δρόμου, και η γιορτή ξεκινά. Η δράση μας, δίνει σε όλους τους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε...», αναφέρει στην πρόσκλησή της προς τους δημότες η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου.
Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Δημοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
Υπεύθυνη Εργαστηρίου Αφηγηματικού Θεάτρου: Γιάννα Κούλα.
Διδασκαλία τραγουδιών: Ειρήνη Δόβα
Σκηνογραφία – Φωτισμοί: Richard Lucas.
Παίρνουν μέρος οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια του αφηγηματικού θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Γιώργος Γώγος, Λυδία Κολάτση, Γιώργος Παππάς, Αναστασία Παπάζογλου, Αριέττα Παπαϊωάννου, Ζωή Πλαχούρα, Σωτηρία Τζιούρη.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Τσικνιά, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, Θανάσης Μιχαηλίδης και η αφηγήτρια Μαρία Μαχαίρα.
Επίσης συμμετέχουν οι μαθητές του τμήματος παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Υπεύθυνοι καθηγητές: Αναστάσιος Ντάφλος, Λάμπρος Καραφέρης, Φώτης Παπαζήκος.
Επιλογή κειμένων: Γιάννης Πάσχος, Φίλιππος Παπανικολάου, Εύη Πίπη.
Οι συγγραφείς με τη σειρά των οποίων διαβάζουμε αποσπάσματα είναι: Βολταίρος Μαρία Ιορδανίδου, Κατερίνα Σχινά, Raaymond Quneau, Ελένη Κοφτερού, Γιάννης Βαρβέρης, Δημήτρης Κλοκύρης, Σάκης Σερέφας, Χρήστος Αρμάντο Γκέζου, Χλόη Κουτσουμπέλη, Γιάννης Πάσχος, Σωτήρης Παστάκας, Μάριος Μάζαρης, Susan Sintag, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Χουλιαράς.
Το ΔΗΠΕΘΕ ευχαριστεί τον Αχιλλέα Κάππη για τη μουσική, τα Ι.ΙΕΚ Δέλτα και ιδιαίτερα το τμήμα Μαγειρικής, τους σπουδαστές, τον σεφ  Θανάση Πιστιόλα και τον καθηγητή Παναγιώτη Σιαφάκα, για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Επίσης ευχαριστεί για την προσφορά τους, τη βιομηχανία «Βίκος Α.Ε.» τη Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», την εταιρεία «Νιτσιάκος», τα ζυμαρικά «Μέλισσα», τα σούπερ μάρκετ «SEP Παπαδόπουλος», το «Αγνάντι catering», τα μπαχαρικά «Provil» και τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
Σας καλούμε λοιπόν, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 21.30, στον πεζόδρομο της Ζάππα, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι! Στο κοινό μας τραπέζι τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, μοιραζόμαστε το φαγητό μας, ενώνουμε τις φωνές μας, συνομιλούμε, συν-αισθανόμαστε, και απολαμβάνουμε μοναδικές ιστορίες!
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα πρέπει απαραίτητα να γίνει κράτηση στο τηλ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (26510-25670) ή στα γραφεία του Θεάτρου (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]