Μια κάμερα στο ταμπλό θα μειώσει το ασφαλιστικό κόστος; Πως αντιδρά η ασφαλιστική αγορά;

Η χρήση κάμερας για τη λήψη εικόνων, είτε εντός, είτε εκτός του οχήματος, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στις ασφαλιστικές εταιρείες. Οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κι ο οδηγός μιας και μπορούν να μειώσουν το κόστος ασφάλισης.

Οι κάμερες στο ταμπλό, ή αλλιώς Dash Cams, είναι μια τάση που ξεκίνησε από χώρες της Ρωσίας και τις άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, κυρίως για να καταγράφουν συμβάντα και να λειτουργούν ως μάρτυρες, ώστε να καταφέρουν να βρουν το δίκιο τους!

Οι εν λόγω κάμερες κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, όπου και οι ασφαλιστικές εταιρείες αναγνωρίζουν ότι οι οδηγοί με μια τέτοια κάμερα, είναι πιο πιθανό να είναι προσεκτικοί στους δρόμους και ως εκ τούτου τους προμοτάρουν με γενναίες εκπτώσεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους. Για να γίνουν όμως αυτές οι εκπτώσεις, οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλουν οι κάμερες να είναι υψηλής ποιότητας, ώστε να καταγράφουν τα πάντα λεπτομερώς, και να είναι εφικτή η αναγνώριση της πινακίδας του εμπλεκόμενου οχήματος.

Αυτό που συμβουλεύουν οι εταιρείες του εξωτερικού, είναι πως πριν προβεί ο οδηγός στην τοποθέτηση μιας κάμερας καταγραφής, καλό θα ήταν να μιλήσει με τον ασφαλιστικό του σύμβουλο για να δει ποια του προτείνει.

Υπάρχουν δυο τύποι καμερών και είναι οι παρακάτω:

Κάμερα στο ταμπλό
Αυτές καταγράφουν τα τεκταινόμενα του δρόμου, άρα και ένα πιθανό ατύχημα. Χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε να προσδιοριστεί η υπαιτιότητα και κατ’ επέκταση η αποζημίωση.

Κάμερες καταγραφής της καμπίνας
Οι συγκεκριμένες προορίζονται για την καταγραφή του εσωτερικού του αυτοκινήτου, άρα και της συμπεριφοράς του οδηγού. Οι λήψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση, αλλά και βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, με κύριο άξονα την αύξηση της οδικής ασφάλειας.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]