Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.Εκπαιδευτικών δράσεων συνέχεια ..Στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη μικροί μαθητές!

Ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για την ηλικία τους, παρακολούθησαν καθ’ όλη την διάρκεια του Μαΐου, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι μικροί μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς φορείς της περιοχής.
Μικροί μαθητές βρέθηκαν το πρωί στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτική δραστηριότητα που υλοποιούν τα στελέχη της, την οποία παρακολούθησαν μαζί τους ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φ. Τσουμάνης και η προϊσταμένη Βαΐα Οικονομίδου.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσουμάνης σημείωσε την συνεχή προσπάθεια για αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις δομές του δήμου, τονίζοντας πως ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι ανοιχτός στη συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής, με στόχο την πολύπλευρη εκπαίδευση των παιδιών και την προετοιμασία τους για τα επόμενα σχολικά χρόνια.
«Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι ένας απλός χώρος φύλαξης παιδιών, αλλά ένας χώρος που τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και εκπαιδεύονται και για την εκπαίδευσή τους υπάρχουν προγράμματα, όπως αυτό που υλοποιείται αυτόν τον μήνα. Τα παιδιά επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη και μαθαίνουν την μυθολογία και τους Θεούς του Ολύμπου. Αυτό είναι σημαντικό για τα παιδάκια και για εμάς είναι χαρά, που μπορούμε και τα εκπαιδεύουμε. Είμαστε σήμερα εδώ, αλλά συνεργαζόμαστε και με άλλους φορείς της πόλης, όπως για παράδειγμα σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης», σημείωσε, ευχαριστώντας την κ. Οικονομίδου για τη συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Από την πλευρά της, η κ. Οικονομίδου αναφέρθηκε στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, τα οποία παρακολουθούν όλα τα παιδιά της πόλης και κατά κόρον οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας.
«Επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη μας όχι μόνο για το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για τους θεούς του Ολύμπου, αλλά και για άλλα προγράμματα που έχουν να κάνουν με την ενδυνάμωση της γνώσης και προώθηση της φιλαναγνωσίας, αλλά και την έκφραση των συναισθημάτων. Βεβαίως θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε όλα τα παιδιά, είναι μεγάλη μας χαρά», σημείωσε και πρόσθεσε πως ήδη προετοιμάζονται οι καλοκαιρινές δράσεις.
Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά, περιελάμβανε παιχνίδια, δραστηριότητες και κατασκευές ώστε να έρθουν κοντά στην Ελληνική Μυθολογία. Με τίτλο «Ένας θεός για κάθε δουλειά; η πρώτη μου γνωριμία με την αρχαία Ελληνική Μυθολογία», οι μικροί μαθητές, συνδυάζοντας τη μυθολογία και τη φιλαναγνωσία, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να παίξουν με τους 12 θεούς του Ολύμπου.
Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη υλοποιεί επίσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπουμ! Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί», με στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τον κόσμο των συναισθημάτων και συγκεκριμένα του θυμού.  Οι μαθητές των παιδικών σταθμών που συμμετέχουν, με τη βοήθεια ερεθισμάτων (κείμενα, video animation, μουσική, τέχνη), κατάλληλα επιλεγμένων για την ηλικία τους, είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν, να εκφράσουν και να διαχειριστούν το συναίσθημα του θυμού μέσα από δημιουργικές, διαδραστικές ασκήσεις.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων,  οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΚΠΑΠΑ επισκέπτονται τακτικά και το Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης και τα εξειδικευμένα στελέχη του.
Τα προγράμματα αυτά έχουν σκοπό τη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το οικοσύστημα της λίμνης, γνωρίζουν και εξοικειώνονται με βασικές έννοιες όπως Προστατευόμενες Περιοχές, οικοσύστημα, βιοποικιλότητα, κύκλος νερού, προστασία και διαχείριση, και πάνω απ’ όλα μαθαίνουν να αγαπούν τη λίμνη και τον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]