[Ελλάδα]Ορεστιάδα: Έστειλαν το μήνυμα παντού. «Σκέψου να είναι το δικό σου παιδί»

Με ειρηνικό τρόπο, συγκίνηση, αποφασιστικότητα και χωρίς να επιτρέψουν στον οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί ή να “καπελώσει” το συλλαλητήριο, οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία της Ορεστιάδας, έστειλαν το μήνυμα της συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.


Στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν 102 πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και απαγορεύτηκε η συμμετοχή οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος ή ανθρώπων που είχαν πολιτική χροιά, μίλησαν μόνο κάποιοι απ’ τους εκπροσώπους των συλλόγων που ξεκίνησαν όλη αυτή την αθόρμηση κινητοποίηση. Η οποία μπορεί να είχε οργανωτικές ατέλειες ή θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση, αλλά βασίστηκε μόνο στην ανταπόκριση όσων έχουν αγωνία για την τύχη του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Ορεστιαδίτη λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Όσων ανησυχούν βλέποντας την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, εκείνων που δεν ανέχονται δυο Έλληνες στρατιωτικοί να κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.Το σύνθημα του κόσμου ήταν το «σκέψου να είναι το δικό σου παιδί». Όλοι με μια φωνή, ως γονείς και Έλληνες πολίτες, ζήτησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους.



Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο που έψαλαν όλοι μαζί και φυσικά διαψεύσθηκαν όσοι εξέφραζαν φόβους για εντάσεις ή πολύ περισσότερο υβριστικά συνθήματα ή ακόμα και δημιουργία επεισοδίων.



Εκνευρίστηκαν κάποιοι με τους… αραχτούς στις καφετέριες

Είναι πάντως αλήθεια, ότι αρκετοί ήταν αυτοί που εκνευρίστηκαν με όσους ήταν… αραχτοί στις διπλανές καφετέριες και απολάμβαναν το καφεδάκι τους, χωρίς να σηκωθούν και να βρεθούν λίγα μέτρα δίπλα, μέσα στην πλατεία με τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Το επισημαίνουμε γιατί δεχθήκαμε αρκετά επικριτικά μηνύματα που σχολίαζαν το συγκεκριμένο θέμα.



Κανείς φυσικά δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να πάρει μέρος σε κάτι, αν δεν το πιστεύει. Εξάλλου και οι καφετέριες στην πλατεία είναι, οπότε κατά κάποιον τρόπο είχαν και εκείνοι συμμετοχή, όπως και όσοι βρισκόταν στα μπαλκόνια των σπιτιών και κτιρίων πέριξ της πλατείας, χειροκροτώντας και κουνώντας ελληνικές σημαίες.



Η ουσία είναι ότι ο κόσμος που συμμετείχε έστειλε προς κάθε κατέύθυνση μήνυμα συμπαράστασης στα δυο παλικάρια μας και όλοι ελπίζουμε σύντομα να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους οι δικοί τους άνθρωποι.
ΠΗΓΗ evros-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]