Υπογραφή σύμβασης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την παραγωγή ειδικού χάρτη σε σύστημα braille για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης

Ακολουθούν αντίστοιχα προγράμματα για τα Αρχαία Θέατρα Νικόπολης, Κασσώπης και Γιτάνων

Τη δυνατότητα να δουν με τα μάτια της ψυχής τους το μεγαλείο του Αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης δίνει το Σωματείο "Διάζωμα" σε άτομα με προβλήματα όρασης, προχωρώντας στην παραγωγή ειδικού χάρτη για τυφλούς.
Η σύμβαση για την ανάθεση του έργου υπεγράφη την Παρασκευή 9 Μαρτίου μεταξύ του Σωματείου Διάζωμα και της αναδόχου εταιρίας. Η ανάθεση γίνεται στο πλαίσιο υποστήριξης του καινοτομικού προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», που υλοποιείται με χρηματοδότηση, ύψους 37 εκ. ευρώ, από τους αρμόδιους φορείς. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει πιλοτικά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και θα διαδοθεί στη συνέχεια σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Διαδρομής (Νικόπολη, Κασσώπη και Γίτανα).
Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και εν συνεχεία την απεικόνισή του σε τρισδιάστατα εκτυπωμένο χάρτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει σε σύστημα braille πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος του χώρου, καθώς και απτική περιγραφή τους. Ανάδοχος του έργου ορίζεται η Εταιρεία «ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΟΙΚΟΣ Ε.Π.Ε.» και η αμοιβή του για την εκτέλεση του έργου ορίζεται στο ποσόν των 2.000,00 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Ο χρόνος εκπόνησης του έργου ορίζεται στους 2 μήνες.
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρος Μπένος με ενθουσιασμό ξεκινά τη συνεργασία αυτή που έχει στόχο να κάνει ελκυστικότερη την εμπειρία επίσκεψης στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ο οποίος αποτελεί σημαντικό κόμβο της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]