Ηγουμενίτσα:Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Πρόσκληση σε ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειαςδιοργανώνει Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.
Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί το πρόγραμμα σεισμικών ερευνών απόκτησης δεδομένων για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Ηπείρου, από την εταιρεία “Repsol”,στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο και η ανάγκη για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών τόσο για την συγκεκριμένη έρευνα όσο και συνολικά για το έργο της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων στην περιοχή.
Στην εκδήλωση εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών καιεπιστημονικών φορέων, θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, τους δημότες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέσω εισηγήσεων αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα που θα τεθούν, για το σχεδιασμό, τα τεχνικά ζητήματα, την οικονομική διάσταση του έργου της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων καθώς και τα περιβαλλοντικά ζητήματαπου σχετίζονται με αυτό.
Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018ώρα 18:00 στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
‘’Ανάπτυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο’’
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 18:00 
Πνευματικό Κέντρο ‘’ΠΑΝΘΕΟΝ’’ Δήμου Ηγουμενίτσας
Εισηγητές:
Μιχάλης Βερροιόπουλος 
Γ.Γ. Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας «Η ανάπτυξη Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα - Προοπτικές και προκλήσεις»
Ιωσήφ Αθανασιάδης, 
Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Έρευνας & Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας «Το θεσμικό πλαίσιο έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα»
Αλέξανδρος Κουλίδης
Προϊστάμενος Τμήματος Γ 
Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας "Η περιβαλλοντική διάσταση στο πρόγραμμα υδρογονανθράκων της Ηπείρου"
Σπυρίδων Μπέλλας 
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε «Το έργο και ο ρόλος της ΕΔΕΥ στην ενεργειακή ανάπτυξη της Ηπείρου –Σύμβαση Μίσθωσης “Ιωάννινα”»
Γεώργιος Δρακάτος 
Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «Η Σεισμικότητα στην Ήπειρο, στην Δυτική Ελλάδα και ο σεισμικός Κίνδυνος»
Γρηγόρης Τσόκας 
Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ∆/ντης Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ «Η έρευνα για αναζήτηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων»
Νικολάου Ευάγγελος 
Δρ. υδρογεωλογίας μηχ/κος, Δ/ντης της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου του ΙΓΜΕ «Το υπόγειο υδατικό δυναμικό της Ηπείρου και η έρευνα των υδρογονανθράκων»
Σπύρος Παπαγρηγορίου 
Μελετητής Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης Προγράμματος Σεισμικών Ερευνών της “ENVECO A.E.” «Παρουσίαση Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης και Προγράμματος Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Παραμέτρων Γεωφυσικής Έρευνας στην Ήπειρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]