ΓΣΕΒΕΕ: Να διαχωριστούν τα δάνεια των στρατηγικών κακοπληρωτών - αδυνάτων

Για ανάγκη να υπάρξει διάκριση μεταξύ των λεγόμενων στρατηγικών κακοπληρωτών και εκείνων, που έχουν πραγματικά αδυναμία εξυπηρέτησης του δανείου τους, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας κατά τις εργασίες της 50ης Γενικής Συνέλευσης της γενικής συνομοσπονδίας, που έλαβε χώρα το διήμερο 10 & 11 Μαρτίου 2018.

Ο κ. Καββαθάς σημείωσε πως το 2017 έκλεισε με θετικά σημάδια για την ελληνική οικονομία, η ανάκαμψη της οποίας, όμως, όπως προειδοποίησε, εξακολουθεί να είναι εύθραυστη. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους παράγοντες, που αποτελούν πηγή ανησυχίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πίεση των «θεσμών» για επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στη θέση του χρηματοπιστωτικού τομέα ως τροφοδότη της ανάκαμψης.

«Η θέση της Συνομοσπονδίας αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι η εξής: Πριν προχωρήσει η διαδικασία των fast track ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η καθεμιά τράπεζα ξεχωριστά και όλες μαζί οφείλουν, έχοντας υποχρέωση στους Έλληνες πολίτες που επωμίστηκαν τα χρέη τους, να διακρίνουν ανάμεσα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και σε αυτούς που έχουν πραγματικά αδυναμία εξυπηρέτησης» είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθως, όπως είπε, να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς στις περιπτώσεις των στρατηγικών κακοπληρωτών και σε ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα βάρη.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δεν παρέλειψε ολοκληρώνοντας την ομιλία του να αναφερθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον ΣΕΒ. «Η πρόσφατη «στροφή» του ΣΕΒ του μέχρι σήμερα και για πολλές δεκαετίες κατ’ εξοχήν εκπροσώπου των μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δείχνει ότι προσανατολίζεται με ένα τρόπο αποφασιστικό στις ΜμΕ» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η Συνομοσπονδία μας και το 2018 αλλά και τα χρόνια που έρχονται. Ο προγραμματισμός μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην προστασία των συναδέλφων που είναι οιονεί μισθωτοί απασχολούμενοι, μολονότι η μέριμνά μας πρέπει κατά προτεραιότητα να είναι προσανατολισμένη σε αυτούς, αλλά παράλληλα και την ίδια στιγμή οφείλουμε να επικεντρωθούμε και στις επιχειρήσεις αυτές που παρόλο που είναι μικρού μεγέθους δείχνουν δυναμισμό. Αυτές οι δύο κατηγορίες επιχειρήσεων είναι και οι δύο παιδιά της ΓΣΕΒΕΕ». 

Όπως τόνισε, η ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχίσει και στο μέλλον τις προσπάθειές της σε συνεργασία με τις άλλες Ευρωπαϊκές Οργανώσεις έτσι ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα των ΜμΕ και από κοινού να αντιμετωπισθούν, αναδεικνύοντας τον στρατηγικό ρόλο των ΜμΕ στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ευρώπης και την έξοδό της από την στασιμότητα.







★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]