Αποκλείστηκε εργαζόμενος στις διαδικασίες κρίσεων στο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο από το 2014 δίνουμε μια μεγάλη μάχη απέναντι  στις διαδικασίες αξιολόγησης των εργαζόμενων στο δημόσιο και την συνολικότερη εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική που μόνο στόχο έχουν την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την δημιουργία ενός μικρού  επιτελικού κράτους, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από το δημόσιο, την απαξίωση του εργατικού δυναμικού του δημοσίου, την κινητικότητα ( υποχρεωτική ή/και μη), τη μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων,  σε ένα περιβάλλον που εδώ και πάρα πολλά χρόνια χαρακτηρίζεται από τρομακτικές μειώσεις προϋπολογισμού, έλλειψη χρηματοδότησης, σχεδόν μηδενικές προσλήψεις και εντατικοποίηση της εργασίας.
Τον Οκτώβρη του 2017 η σημερινή κυβέρνηση σε πλήρη σύμπνοια με την αντιπολίτευση ψήφισε στην Βουλή και στην συνέχεια εφάρμοσε την περίφημη τιμωρητική τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης  ως «μέτρο» για να σπάσει η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση νομοθετώντας ουσιαστικά  μια προσπάθεια αποκλεισμού από τις διαδικασίες κρίσης για προϊστάμενους και διευθυντές των εργαζόμενων που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Η απάντηση που πήρε από τους εργαζόμενους ήταν αποστομωτική καθώς η απεργία δεν έσπασε.
Στις διαδικασίες κρίσεων που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο ΤΕΙ Ηπείρου με βάση την πιο πάνω διάταξη, αποκλείστηκε συνάδελφος  με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. 
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό το γεγονός, καταγγέλλουμε την απόφαση της συγκλήτου του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ και δηλώνουμε ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι δικαίωμα και όχι πειθαρχικό παράπτωμα.  Το δικαίωμα στην απεργία και τα δικαιώματα των εργαζόμενων θα τα υπερασπιστούμε μέχρι εσχάτων. 
Ήδη έχει κατατεθεί  από την ΑΔΕΔΥ στο εφετείο Ιωαννίνων προσφυγή κατά της απόφασης του ΤΕΙ Ηπείρου και ασφαλιστικά μέτρα για την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα αναστέλλει την απόφαση του ΤΕΙ, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης από το εφετείο. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικασθούν την επόμενη εβδομάδα.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον παράτυπα αποκλεισμένο συνάδελφο και καλούμε τους εργαζόμενους, τους  συλλόγους εργαζομένων στο δημόσιο, τα σωματεία των νομών Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις.
Θα συμμετέχουμε ενεργά σαν Σύλλογος εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και σε όλες τις μορφές δράσης που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα και θα είμαστε όλοι παρόντες.
Η αξιολόγηση και οι τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]