Η Ευρώπη αναλαμβάνει δράση στην πολιτική προστασία και στη γεωργική πολιτική

Editor’s pick: Η Ευρώπη αναλαμβάνει δράση στην πολιτική προστασία και στη γεωργική πολιτική
Euractiv

Στην Ελλάδα, ακόμη προσπαθούν να φέρουν πίσω τους στρατιωτικούς αλλά από ότι φαίνεται ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αφού η Τουρκία αρνείται πεισματικά και βλέπει την όλη κατάσταση ως ένα ακόμη «λαυράκι» για την προώθηση της εξωτερικής της πολιτικής. Μέσα σε όλα πάντως, τιμήσαμε παραδοσιακά και την ημέρα της Γυναίκας.

Ωστόσο, η κ. Jourová δεν είναι ευχαριστημένη με την ευρωπαϊκή πρόοδο και σκοπεύει να προχωρήσει σε περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια.

Η Ελλάδα μάλλον πρέπει να δώσει έμφαση και σε άλλα ζητήματα όπως οι φυσικές καταστροφές, λέει ο Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας. Ναι, η Μάνδρα ακόμη δεν αποκαταστάθηκε πλήρως.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ, που στοχεύει στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα, έχει θυμώσει με τον Πρόεδρο Γιούνκερ για τα «εμπόδια» που θέτει στο ζήτημα των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο. «Φόρους εσείς, φόρους και εμείς στα αυτοκίνητα σας» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Twitter.

Ωστόσο, ο κ. Ντράγκι δεν πτοείται από τις απειλές του Mr. America First, και ξεκαθάρισε ότι θα προκύψει αύξηση του QE αν χρειαστεί, προκειμένου να τονωθεί η νομισματική ένωση. Πάντως, ανήσυχοι παραμένουν –και μάλλον καλά κάνουν- οι αγρότες για την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.

Στην Ιταλία ακόμη δεν έχουν αποφασίσει, αλλά ο Ματέο Σλαβίνι είναι σίγουρος ότι είναι ιδανικός για την top job της χώρας. Από την άλλη, ο Ρέντσι παραιτήθηκε αφού τα αποτελέσματα του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν επιεικώς απογοητευτικά. Πάντως, ο Ταγιάνι, πρόεδρος ακόμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έβαλε το πρωθυπουργικό κουστούμι πίσω στη ντουλάπα, αλλά ποιος ξέρει, ίσως του χρειαστεί στο κοντινό μέλλον.

Παράλληλα, ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας παραμένει στάσιμος ενώ ο ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι βλέπει με σκεπτικισμό την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Στα βόρεια σαλόνια της Ευρώπης, οι Βρετανοί προσπαθούν να διασώσουν ό,τι έχει απομείνει από τις εμπορικές συμφωνίες μετά το Brexit αλλά ο κ. Τουσκ παραμένει ανένδοτος.

Το δε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που βρίσκεται ήδη σε ρυθμούς ευρωεκλογών, έχει θέσει ως στόχο να στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και να κλείσει τις μισοτελειωμένες υποθέσεις με την Λε Πεν που –μάλλον- ξόδεψε λίγα παραπάνω από όσα έπρεπε το 2016. Ταυτόχρονα, οι Σοσιαλιστές προσπαθούν να αποφύγουν τη «γερμανοποίηση» του Κοινοβουλίου και η υποψηφιότητα του Udo Bullmann δεν φαίνεται να πηγαίνει όπως τα υπόλογισε.

Πάντως, η Ευρώπη αναλαμβάνει δράση στην πολιτική προστασίακαι στη γεωργική πολιτική αλλά η ακροδεξιά με τη βοήθεια της Ρωσίας τείνει να «ανεβαίνει» συνεχώς.

Αυτά, και για να μη ξεχνιόμαστε, χρόνια πολλά και σε εσάς, άνδρες και γυναίκες.

Καλό Σαββατούριακο,
Νίκος Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]