Αυτοδιοικητικές Εκλογές: “Πίεση” 70 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική

Δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που τάσσονται υπέρ της απλής αναλογικής από τις ερχόμενες Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές, αλλά και σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr 70 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατά τις συναντήσεις τους με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, θεωρούν “αδιαπραγμάτευτη” την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 και μάλιστα χωρίς “όρια”. «Απλή, ανόθευτη απλή αναλογική» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οι Βουλευτές – παίρνοντας μηνύματα υποψηφίων – χαρακτήρισαν την εφαρμογή της απλής αναλογικής ευκαιρία διοίκησης ή συνδιοίκησης παρατάξεων, που μέχρι σήμερα και με το ισχύον εκλογικό σύστημα δεν έχουν τη δυνατότητα να πράξουν, αλλά και ούτε στο μέλλον θα έχουν, αν δεν αλλάξει αυτό.

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr άνω του 65% των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στα Δημοτικά Συμβούλια τάσσονται αναφανδόν υπέρ της απλής αναλογικής, με τους Δημάρχους από την πλευρά τους, ωστόσο, να κάνουν λόγο για «σίγουρη ακυβερνησία των Δήμων». «Εδώ με αυτό το εκλογικό σύστημα και χάνουμε την πλειοψηφία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορούμε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό και να διοικήσουμε. Θα το πράξουμε με την απλή αναλογική, όταν για την διοίκηση του Δήμου μπορεί να χρειαστεί ακόμη και η συνεργασία 3 και 4 παρατάξεων;» διερωτήθηκε Δήμαρχος της Αττικής, μιλώντας για το θέμα στο epoli.gr.

Σε ένα άλλο θέμα πάντως των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, αυτό της εφαρμογής “διπλού ψηφοδελτίου” (ένα με τους υποψηφίους Δήμαρχους και ένα δεύτερο με τους Δημοτικούς Συμβούλους) καλά γνωρίζοντες τα πράγματα του Υπ. Εσωτερικών κάνουν λόγο για «ιδέα που εγκαταλείπεται» και κοινό ψηφοδέλτιο υποψήφιων Δημάρχων – Δημοτικών Συμβούλων.
πηγη epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]