Ηγουμενίτσα:Τοποθέτηση Γιάννη Γόγολου με αφορμή τον " απολογισμό πεπραγμένων έτους 2017"

Με αφορμή τον " απολογισμό πεπραγμένων έτους 2017" την  Δημοτικής Αρχής την οποία παρουσίασε εχθές  5 Μαρτίου  ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Γόγολος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

" Είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.  Με τέσσερις διαφορετικούς Δημάρχους.
Ομολογώ, πως είναι η πρώτη φορά  που το "τίποτε"  του έργου μιας δημοτικής αρχής, περιγράφεται σε ένα τόσο μεγάλο κείμενο απολογισμού.

Αναλώθηκε ο χρόνος ανάγνωσης του, σε παράθεση αριθμών.  Καμία αναφορά σε έργα υποδομής, τουρισμό, καθημερινότητα,  καινοτομίες ή αναβάθμιση υπηρεσιών. Προβλήματα για τα οποία, δεν γίνεται καμία αναφορά. 
Διέκρινα μια αγωνία να γεμίσουν οι  τριάντα δύο σελίδες του απολογισμού.
Δεν έλαβαν  υπ´ όψιν στη συνταξή του, ούτε τη διαχρονική ρήση των αρχαίων Ελλήνων: " Ουκ εν το πολλώ το εύ..."

    Επί της ουσίας όμως, διευκρινίζω, πως η τοποθέτησή μου για τον απολογισμό, ήταν καθαρά πολιτική, διότι ως άνθρωπο  σέβομαι τον κ. Δήμαρχο. Αποτελεί όμως θεσμικό μου καθήκον να  τον κρίνω  για το έργο του.
  Πρωτίστως αναγνωρίζω ως θετική την ενέργεια της πρώην αντιδημάρχου οικονομικών κ. Δηλαβέρη να συνεχίσει την προσπάθεια του προκατόχου της κ. Τσώλη στο θέμα της ένταξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς τρίτους. Μια προσπάθεια που είχε αποδώσει καρπούς καταφέρνοντας να μειώσει το αρχικό χρέος των πέντε δήμων που συνενώθηκαν με τον «Καλλικράτη», από 16 εκατομμύρια σε 8, που εσείς παραλάβατε και η κ. Δηλαβέρη αντιλαμβανόμενη πως η δημοτική αρχή αποτελεί συνέχεια, συνέχισε αυτή την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα της σημερινής Δημοτικής αρχής το αναμένουμε.
   Δευτερευόντως επικροτώ την ένταξη των εργασιών αποπεράτωσης του γηπέδου Καστρίου, οι οποίες ξεκίνησαν από το αίτημα της διοίκησης του συλλόγου και την αρωγή του βουλευτή κ.  Κάτση να ενταχθεί το ποσό των 70.000 ευρώ.
  Όμως ο σημερινός απολογισμός βρίθει ανακριβειών. Κάνω αναφορά ενδεικτικά στο θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Ένα θέμα που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία.
 Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα  Θεσπρωτίας εξέδωσε προσωρινή άδεια το 2015 για καταφύγιο 37 αδέσποτων ζώων στην περιοχή Βάλτος Ραγίου, με την προϋπόθεση, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί η τελική άδεια.
Σήμερα έγινε αναφορά για επέκταση για επέκταση των θέσεων. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε τίποτε. Καταθέτω το έγγραφο ανάκλησης  της αδείας από 09.02.2018 της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στο προεδρείο. Το πρόβλημα παραμένει άλυτο.
 
Ένα ακόμη γεγονός πρέπει να αναφερθεί στη σημερινή διαδικασία. Η απουσία πολιτών. Οι συμπολίτες μας, σήμερα απουσιάζαν  επιδεικτικά από  τη διαδικασία.
 Δεν είναι τυχαίο.
 Ανταπόδοσαν την αδιαφορία, που τρεισήμισυ χρόνια τώρα δείχνει η σημερινή δημοτική αρχή προς αυτούς.
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω την ομολογία της αποτυχίας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, όπως αυτή είναι καταγεγραμμένη στην τελευταία παράγραφο του απολογισμού:   
" Στοχεύουμε  στη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου, λειτουργικού και ανθρώπινου αλλά και την ανάδειξή του ως πραγματικής Πύλης της χώρας μας.”
 Είναι ήδη τρεισήμισυ χρόνια Δημοτική Αρχή
Ακόμη στοχεύουν..
Δικαίως, αν λάβουμε υπόψη ότι ο σημερινός απολογισμός γίνεται με καθυστέρηση σαράντα ημερών. Ενάμιση  χρόνο πλέον, πριν τελειώσει η μακροβιότερη δημοτική θητεία  (5 χρόνια ) που έχει καθιερωθεί  από τη μεταπολίτευση και μετά, η σημερινή Δημοτική Αρχή παραμένει στη στόχευση …Μόνο σε αυτή, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς λύσεις.
Δυστυχώς. Ένας ακόμη χαμένος χρόνος.  Κάθ´ ομολογία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]