Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ 14/3 - Τι θα συζητήσουν οι Δήμαρχοι

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14/3/2018 στις 11.00.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του AIRETOS, στη συνεδρίαση αναμένεται να εξεταστούν τα αυτοδιοικητικά άρθρα σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών “Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις”, που έχει κατατεθεί στη Βουλή από την προηγούμενη Πέμπτη.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει ο AIRETOS, το σχέδιο νόμου βρίθει ρυθμίσεων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κάποιες να προκαλούν επιπλέον δαπάνη ή/και απώλεια εσόδων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες.Ορισμένες εξ αυτών μάλιστα έχουν ήδη εγείρει έντονες πολιτικές αντιδράσεις, με σχετικές Ανακοινώσεις να έχουν εκδοθεί – τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή σύνταξης του παρόντος - από τον Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΚΕΔΕ, Απ. Κοιμήση http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=23290, καθώς και από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. .

Στα νέα άρθρα κυρίως πρωταγωνιστούν:
- η προσθήκη απαλλαγών από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και για τους συμβαλλομένους με σύμβαση παραχώρησης με τα νπιδ που ελέγχονται από το ελληνικό δημόσιο,
- ο επανυπολογισμός των κάθε είδους τελών καθαριότητας και φωτισμού ειδικά για την Αττικό Μετρό Α.Ε.,
- η ανάθεση στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού του κόστους συντήρησης του οδικού δικτύου εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, όπως MONON o AIRETOS σας έχει ήδη αναλύσει http://www.airetos.gr/nea-armodiotita-syntirisis-odikoy-diktyoy-se-dimoys-perifereies-aney-porwn.aspx,
- η μείωση των διοικητικών προστίμων του Κ.Ο.Κ. κατά 40% μέχρι την έκδοση συγκεκριμένων κανονιστικών πράξεων.

Περαιτέρω, τη συνεδρίαση θα απασχολήσει εκ νέου, όπως και την προηγούμενη, το σύνηθες πλέον για το Δ.Σ. ζήτημα του “Νόμου Σπίρτζη” περί δημοσίων συμβάσεων. Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για το αποτέλεσμα που προέκυψε από τη συνάντηση του κ. Σπίρτζη με αιρετούς στην ΠΕΔΑ http://www.airetos.gr/oi-dimosies-symbaseis-ergwn-sto-epikentro-tis-synantisis-twn-dimarxwn-attikis-kai-toy-xr-spirtzi.aspx την 9η/3/2018.

Η συζήτηση προδιαγράφεται ενδιαφέρουσα, καθώς - όπως ΠΡΩΤΟΣ ο AIRETOS σας παρουσίασε -έχουν κατατεθεί 3 αλλαγές στον νόμο δημοσίων συμβάσεων. Μετά την κατάθεσή τους, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε Ανακοίνωσή του ανέφερε “πως οι αλλαγές που έγιναν είναι σε θετική κατεύθυνση και διευκολύνουν την επιτάχυνση των διαδικασιών”, με τη μείζονα αντιπολίτευση στην ΚΕΔΕ,στην προμνησθείσα Ανακοίνωσή της για το ν/σ, να τεκμηριώνει εκ νέου συνολική δριμεία κριτική για το όλο ζήτημα.

Επιπλέον, οι Αιρετοί θα εξετάσουν το θέμα της καταχώρησης ΑΤΑΚ (Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου) κατά τη διαδικασία υποβολής Αίτησης Ενίσχυσης 2018. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε.με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Β. Αποστόλου, τις λεπτομέρειες της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ .

Τέλος, στη συνεδρίαση θα τεθεί το -μείζονος σημασίας, ενόψει τουριστικής περιόδου-ζήτημα του Φ.Π.Α. στη νησιά της Χώρας, η Κοινωφελής Εργασία τρέχοντος έτους, ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και θέματα συνταξιοδοτικής φύσεως βάσει του “νόμου Κατρούγκαλου”.
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]