H Προκήρυξη 3Κ/2018 σε ερωτήσεις - απαντήσεις [Μέρος Δ’]

Με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει ξεκινήσει (20 Φεβρουαρίου 2018) και την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 να ξεκινά για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, το epoli.gr παρουσιάζει, σήμερα, το Δ’ Μέρος, ερωτήσεων – απαντήσεων αναγνωστών του, στην προσπάθειά του να βοηθήσει, στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων της Προκήρυξης 3Κ/2018 και τις 8.166 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας Δήμων. [Στα ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ μπορείτε να διαβάσετε τα Μέρη Α΄, Β΄ και Γ’].


Οι ερωτήσεις & οι απαντήσεις

1. Για τις θέσεις ΥΕ. Είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας. Σε σύνολο 6. Το μικρότερο σε ηλικία είναι 37 ετών, και το μεγαλύτερο 55 ετών. Δικαιούμαι τα μόρια της πολυτεκνίας. Ευχαριστώ πολύ.

«Ναι, ως τέκνο πολύτεκνης οικογένειας δικαιούστε 300 μόρια.»



2. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την προκήρυξη. Θέλω να κάνω τα χαρτιά ως οδηγός και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να μπω στην κατηγορία των τριτέκνων, εφόσον τα αδέρφια μου είναι ηλικίας 26 και 29.

«Μέλη τρίτεκνης οικογένειας θεωρούνται τα τέκνα των οποίων ο γονέας ή οι γονείς έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις  και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο ) έτος της ηλικίας τους.

Ως εκ τούτου από την στιγμή που τα δύο σας αδέλφια έχουν συμπληρώσει το 26ο και 29ο έτος της ηλικίας τους δεν θεωρείστε μέλος τρίτεκνης οικογένειας.»



3. Μία ερώτηση για τον διαγωνισμό 3Κ/2018. Ενδιαφέρομαι για τον κωδικό θέσης 2828 που απαιτεί τίτλο – πτυχίο 708. Εγώ έχω δύο τίτλους ΔΕ. Θα πρέπει στους τίτλους σπουδών να δηλώσω δύο φορές το 708 με το βαθμό του κάθε πτυχίου για να πάρω 150 μόρια ή δεν το δικαιούμαι; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

«Αφού διαθέτετε δύο τίτλους ΔΕ που υπάγονται στον κωδικό 708 θα δηλώσετε ως κύριο τίτλο αυτόν με τον μεγαλύτερο βαθμό. Για τον δεύτερο τίτλο δικαιούστε τα 150 μόρια, ανεξαρτήτως βαθμού του τίτλου.»



4. Μια διευκρίνηση θέλω. Δήμος έχει 2 κωδικούς στους οδηγούς. Ένα κωδικό με δίπλωμα Γ και έναν με Γ και Ε. Εγώ που κατέχω και τα 2 τα διπλώματα μπορώ να κάνω και στους 2 κωδικούς ή μου επιτρέπεται μόνο στον έναν; Σας ευχαριστώ.

«Μπορείτε να επιλέξετε και τους δύο κωδικούς εφόσον έχετε τα τυπικά προσόντα για να συμμετέχετε και στους δύο.»



5. Σε ερώτηση που σας είχα κάνει στο παρελθόν, μου απαντήσατε για 17 μόρια για 22 μήνες που έχω. Τους άλλους δύο μήνες που μου χρειάζονται μέχρι τους 24 γίνεται να τους προσθέσω με ένα οκτάμηνο που έχω στον Δήμο ως εργάτης ύδρευσης το 2013; Ευχαριστώ πολύ!

«Σύμφωνα με την προκήρυξη ως ειδική εμπειρία υπολογίζεται η εμπειρία που έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών. Αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική βεβαίωση που θα χορηγήσει ο Δήμος. Εφόσον λοιπόν εκτός από τους 22 μήνες έχετε εμπειρία και σε αντίστοιχη θέση σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας αυτή θα προσμετρηθεί έως το ανώτατο όριο των 24 μηνών. Κρίσιμο ως προς αυτό είναι το αν θα σας χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση, δηλαδή βεβαίωση απασχόλησης σε ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητας, από τον φορέα της απασχόλησής σας.»



6. Γεια σας...! ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την προκήρυξη 3Κ/2018. Είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και δουλεύω και ως παρατασιούχος σε δήμο. Τη χρήση της πολυτεκνίας μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και εγώ και ο αδελφός μου συγχρόνως στην ίδια προκήρυξη; Ή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και οι δύο αλλά σε διαφορετικούς δήμους; Ή πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο από ένα άτομο;

«Και οι δύο θα βαθμολογηθείτε ως τέκνα πολύτεκνης οικογένειας για όποιον κωδικό θέσης και αν επιλέξετε (είτε στον ίδιο Δήμο ή αλλού).»



7. Διάβασα προσεκτικά το άρθρο σας σχετικά με τη προκήρυξη 3Κ/2018 και για τα θολά σημεία σχετικά με τα μόρια. Θέλω να ρωτήσω κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο πιστεύω. Αν τα ένσημα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ καθώς και των παλιών πρώτων ΚΟΧ (όπου εργοδότες ήταν σωματεία) μπορούν να νοηθούν σαν ειδική εμπειρία και να βαθμολογηθούν με 17 μονάδες, εφόσον η εργασία ήταν σε αντίστοιχες υπηρεσίες δήμων και υπάρχουν οι βεβαιώσεις των δήμων; Σε ερώτημα μου στο ΑΣΕΠ δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Και επίσης αν δηλωθούν σαν ειδική εμπειρία και αποφασίσουν διαφορετικά στο ΑΣΕΠ στη διάρκεια του έλεγχου, χάνονται οι μήνες που δηλώθηκαν σαν ειδική εμπειρία ή την υπολογίζουν σαν απλοί; Ευχαριστώ.

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ΑΣΕΠ κατά τον υπολογισμό των μορίων αξιολογεί τη συμβατότητα των πληροφοριών που δηλώνονται με τις προβλέψεις της προκήρυξης και κατατάσσει τις πληροφορίες αυτές ανάλογα. Κατά συνέπεια, αν δηλωθεί στον ΑΣΕΠ ότι υπάρχει εμπειρία σε θέση η οποία βαθμολογείται με 17 μόρια, η οποία στην πραγματικότητα προσμετράται μόνο ως απλή εμπειρία, θα υπολογιστούν τα μόρια της απλής εμπειρίας. Σε σχέση με το ερώτημα αν η κοινωφελής εργασία μπορεί να θεωρηθεί ως ειδική εμπειρία γνώμη μας είναι ότι πρέπει να προσμετρηθεί ως τέτοια. Ασφαλώς όμως αυτό είναι κάτι που μένει να διευκρινιστεί.»



8. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εμπειρία σε ΝΠΙΔ όπως οι ΔΕΥΑ προσμετράται σαν ειδική; Είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα; Ευχαριστώ.

«Οι υπηρεσίες των Δ.Ε.Υ.Α. έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα καθόσον οι Δήμοι που έχουν αντίστοιχες δημοτικές επιχειρήσεις εισπράττουν τέλη ύδρευσης μέσω των λογαριασμών, ενώ επιπλέον στην προκήρυξη 3Κ/2018 υπάρχουν και θέσεις σε Δ.Ε.Υ.Α. Το ά. 24 του ν. 4479/2017 προέβλεψε ειδική μοριοδότηση για όσους έχουν απασχοληθεί σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Ενόψει αυτών εκτιμούμε ότι όσες εκ των θέσεων αυτών αφορούν σε ειδικότητες σχετικές με την καθαριότητα θα πρέπει να μοριοδοτηθούν με 17 μόρια. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβετε σχετική βεβαίωση για την απασχόληση σε θέσεις που μοριοδοτούνται ειδικά από τον φορέα της απασχόλησής σας.»



9. Καλημέρα σας, θα ήθελα μια διευκρίνηση όσον αφορά την 3Κ/2018. Διάβασα ότι οι ειδικές θέσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν το 50% των συνολικών θέσεων, ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί σε κάποιες πόλεις σε θέσεις ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ οι θέσεις των ειδικών θέσεων αγγίζουν το 80% των συνολικών θέσεων. Τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Σύμφωνα με την προκήρυξη και το Νόμο: (α) ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων, (β) ποσοστό δέκα τοις εκατό (10% ) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών, (γ) ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ στους Νομούς των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας, πλην του Νομού Θεσσαλονίκης, καλύπτεται από παλιννοστούντες Ποντίους ομογενείς και από το σύνολο των ομογενών που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2790/2000 (Α΄ 24), (δ) ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προ- σωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον, όπως διαπιστώνεται από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ, (ε) ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από όσους έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και από τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων, όπως διαπιστώνεται από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ και κατ’ εξαίρεση όταν τα άτομα πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό, για την παροχή της προστασίας απαιτείται ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) και (στ) ποσοστό πέντε τοις χιλίοις (5‰) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και Υ.Ε. κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κατηγορία ή κλάδο/ειδικότητα καλύπτεται από Έλληνες υπηκόους που προέρχονται από τη Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και είναι οι ίδιοι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια δήμου της Θράκης ή άλλου δήμου της χώρας, στον οποίο έχουν μετεγγραφεί από δήμο της Θράκης. Συνεπώς, τα ποσοστά των ειδικών θέσεων πρέπει να εξετάζεται αν ξεπερνούν το κατά την προκήρυξη ανώτατο όριο κατά Περιφερειακή Ενότητα και όχι κατά Δήμο.»
 epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]