ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ηπειρος:Πολλά τα προβλήματα απο τις συνεχείς βροχοπτώσεις

Απο τις συνεχείς και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου .
Ειδικότερα κατολισθήσεις  αναφέρονται στο οδικό δίκτυο Τζουμέρκων στη θέση Δαφνωτή ,ενώ μεγάλη κατολίσθηση στη Λαγκάδα Κόνιτσας και στο 102 χλμ της Ε.Ο Ιωαννίνων Κοζάνης έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων .
Κατολισθήσεις αναφέρονται  επίσης  στα Αρματα ,το Δίστρατο και το Βρυσοχώρι ,ενώ προβλήματα απο τις συνεχείς βροχοπτώσεις αναφέρονται και  στι ςπεριοχές Ελαφος και Μοκοβίνα της Λάκκας Σουλίου .
[Αχέροντας]
[Τζουμέρκα]
[Αχέροντας]
Στην πόλη της Παραμυθιάς   σημειώθηκε μεγάλη υποχώρηση του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί   ένας μικρός "κρατήρας" που ελλοχεύει κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς ,με 4 μηχανήματα να επιχειρούν απο νωρίς το πρωί για την αποκατάσταση του προβλήματος.
Αλώβητη απο τις ισχυρές βροχοπτώσεις η πόλη των Ιωαννίνων ,ενώ στην παράλληλο της Εγνατίας Οδού πλημμύρισε το οδόστρωμα με την Τροχαία Ιωαννίνων να έχει τοποθετήσει σήμανση για τα διερχόμενα οχήματα που κατευθύνονται προς τα χωριά της περιοχής .
[Αχέροντας]
Πλημμύρισε ο ποταμός Καλαμάς ,ενώ οριακή είναι η κατάσταση για τον ποταμό Αχέροντα ,με πάρα πολλές εκτάσεις σε χωριά της περιοχής να έχουν πλημμυρίσει .
Πολλά  τέλος είναι τα προβλήματα απο φερτά υλικά στο οδόστρωμα που  αναφέρονται σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου ,ενώ  έκλεισε και η θέση Σάρα Μετσόβου .
Τα μηχανήματα της Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται κατά μήκος του επαρχιακού και εθνικού δικτύου επιχειρώντας  για την αποκατάσταση των προβλημάτων ,ενώ επι ποδός βρίσκονται οι Δήμοι και οι Φορείς, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου .
φωτο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]