Στην Ηπειρο τις φετινές Απόκριες θα βρεις τα πάντα ...

Στην Ηπειρο τις  φετινές Απόκριες θα βρεις τα πάντα ...
Πολύχρωμες κορδέλες σε πεζόδρομο  στα Ιωάννινα που έχει γίνει -και δικαιολογημένα- το talk of the town" να σου θυμίζει πως αυτό τριήμερο θέλει χρώμα και  μόνο τρέλα!
Και αν πάρεις τα βουνά ,όπως έκανε πολύς κόσμος σήμερα ,στο Μέτσοβο σε περιμένει χιόνι και καυτός ήλιος!

Μέρα που θύμιζε Ανοιξη η σημερινή με τα Ζαγοροχώρια να βουλιάζουν απο κόσμο ..
Εκεί ανάμεσα στους πέτρινους όγκους της φύσης ,η ανθρώπινη επέμβαση στα γραφικά καφενεδάκια και στους ξενώνες για όλα τα  βαλάντια θα γεμίσουν μοναδικές εικόνες τα μάτια σου και ασύγκριτες θύμησες θα τρυπώσουν στις αποσκευές σου .. 
Στην Αρτα έστησαν  το 1ο αποκριάτικο χωριό και πολύ το χαίρονται και οι ντόπιοι αλλά και συ αν περάσεις απο κει ..Με την Ιόνια άλλωστε  είναι μόνο μισή ώρα δρόμος απο Γιάννενα!
Αποκριάτικοι χοροί και δρώμενα από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου  του Δήμου το πρωί του Σαββάτου σ εβαλαν για τα καλά στους ρυθμούς του τριημέρου ,στα Γιάννενα!
Και η νύχτα μόλις τώρα ξεκινά ,σε κάθε γωνιά της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ ..με τα στέκια πανέτοιμα να σε λικνίσουν σε ρυθμούς latin  μέχρι το πρωί ..

Και όσο εσύ θα ζεις το αποκριάτικο βράδυ σου ,άλλοι θα δουλεύουν πάλι για σένα ...
200 Τόνοι Ξύλα, 5.000 Λίτρα Κρασί Για Το  αυριανό Γλέντι Στις Τζαμάλες ,σε περιμένουν,αφού θα έχεις νωρίτερα δει  και καρναβαλική παρέλαση στον Κατσικά !

Μα και αν θέλεις θάλασσα για το τριήμερό σου μια βόλτα στην Πρέβεζα αρκεί για να νομίσεις πως βρέθηκες σε "νησί" στα τέλη του Φλεβάρη ..Σταθερή αξία το Σεϊτάν Παζάρ ,το φημισμένο σοκάκι που σαν βρεθείς εκεί την Καθαρά Δευτέρα ,θα δώσεις υπόσχεση στον εαυτό σου πως θα επιστρέψεις!

Οπου και αν επιλέξεις να πας ..το σίγουρο είναι πως στην Ηπειρο θα σε προσέξουμε ,θα σε "κακομάθουμε" και άντε να μπεις και πάλι σε ρυθμούς καθημερινότητας απο την Τρίτη ..
Καλή Σαρακοστή ..και θυμήσου το Πάσχα  απέχει λίγες μόνο εβδομάδες  ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]