ΟΤΑ Ιωαννίνων:Συνεχίζουμε την “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”

Συνεχίζουμε την “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”
Συνάδελφοι,
Η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης” σημείωσε σημαντική επιτυχία. Ακυρώσαμε το νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη. Ακυρώσαμε σε σημαντικό βαθμό και την τροπολογία Γεροβασίλη. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, έδειξαν ένα μέρος από τη δύναμή τους.
Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί την ηλεκτρονική και “κατά μόνας αξιολόγηση”, δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει. Δείχνει το βαθμό επιτυχίας της απεργίας – αποχής.
Παρόλα αυτά, κι ενώ πανελλαδικά ετοιμάζεται ο νέος κύκλος επίθεσης με την ηλεκτρονική αξιολόγηση ο Δήμος Ιωαννιτών βιάζεται να γίνει το «καλό παιδί» της κυβέρνησης, να εφαρμόσει τις ημερομηνίες του παλιού νόμου και να μοιράσει φύλλα αξιολόγησης στο προσωπικό. Καμία βιασύνη δεν έχει δείξει για την πρόσληψη γιατρού εργασίας που η σύμβασή του έληξε από το 2017, κανένα άγχος για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν πήραν ποτέ οι συνάδελφοι της κοινωφελούς εργασίας που δούλεψαν το 2017, καμία έννοια για τους συναδέλφους που περιμένουν 2 χρόνια τώρα να γίνουν οι εισηγήσεις τους ώστε να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους από τα υπηρεσιακά ή για τα χρήματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για το γάλα που δεν έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια. Οι προθεσμίες είναι δεσμευτικές μόνο όταν πρόκειται για την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης. Όταν πρόκειται για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων ή για μισθολογικά κλιμάκια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, για παροχές και χρήματα που δικαιούμαστε, τότε οι προθεσμίες παραπέμπονται στις καλένδες.
Για τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων η αρον-αρον αξιολόγηση του προσωπικού δεν είναι απλά η εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , της ΕΕ και του κεφαλαίου για την αύξηση των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας. Η αξιολόγηση συνδέεται με την περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς μπροστά στις ελλείψεις προσωπικού, ακόμα περισσότερο τώρα που δεν υπάρχουν συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας, τη δουλειά χωρίς τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειάς μας. Συνδέεται με την απαίτηση να αποδεχτούμε τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, αλλά και το «κυνήγι» στα λαϊκά στρώματα για την επιβολή των δημοτικών χαρατσιών. Γίνεται για να επιβληθεί η σιωπή και η τρομοκρατία, να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να σιωπήσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.
Στο πλευρό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που είναι στριμωγμένη “στα σχοινιά”, καθώς αλλού καθυστερούν και αλλού δεν υλοποιούνται καθόλου τα οργανογράμματα, η αξιολόγηση δομών και δημοσίων υπαλλήλων, έχει ακόμα μια φορά την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΚΕ). Αναζητούν το άλλοθι από την κυβέρνηση, να πάρει πίσω τον τιμωρητικό χαρακτήρα της διάταξης “περί υπαιτιότητας”, ώστε να σημάνουν υποχώρηση. Λες και αν η κυβέρνηση αποσύρει την “υπαιτιότητα” και οποιαδήποτε άλλη επιμέρους διάταξη, δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα η “αξιολόγηση” ή θα αλλάξει η ουσία του αντιλαϊκού χαρακτήρα της αξιολόγησης, όταν κριτήρια της “αξιολόγησης” είναι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δήμων, η συμπεριφορά του δημοσίου υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας, η πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους, η σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού και τις απολύσεις - βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016). 
Είναι φανερό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής τράβηξαν τ’ αυτί των συνδικαλιστών τους ώστε να ευθυγραμμιστούν πλήρως στο γεγονός ότι η “αξιολόγηση” στο Δημόσιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης. Αυτό μεσολάβησε!
Το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού παίζουν από κοινού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι στον αγώνα!
Η πλειοψηφία του Σωματείου μας δεν θέλει να παίξει ρόλο στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση. Όπως αποδείχθηκε πέρυσι, όχι απλά δεν αντιστάθηκαν αλλά όλοι μαζί οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συγκρότησαν προεδρείο (Δυναμική Πρωτοβουλία, Συσπειρώσεις, Ενότητα) πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση του νόμου, και μόνο μετά την κατακραυγή και τις πιέσεις των εργαζομένων καταθέσαν  και φύλλα αποχής από την αξιολόγηση, αφού είχαν παραδώσει πρώτα και τα φύλλα της αξιολόγησης. 
Η “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”, σε συνδυασμό με την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής είναι σε ισχύ, πρέπει να δυναμώσει.
Καλούμε τώρα τη διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών να πάρει πίσω τα φύλλα αξιολόγησης.
Καλούμε τώρα τη διοίκηση του σωματείου να αποφασίσει σχέδιο μπλοκαρίσματος και της ηλεκτρονικής αξιολόγησης για όλους τους Δήμους του Νομού.
Κανένας μόνος του!
Οι εργαζόμενοι μια λύση έχουμε: Να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να οργανώσουμε την πάλη μας συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]