Ιωάννινα:Οι τζαμάλες ..έβγαλαν όλη την πόλη στους δρόμους!![βίντεο-φωτο]

Με τη δύση του ηλίου  άναψαν  την Κυριακή της Αποκριάς  67  φέτος τζαμάλες , με την πόλη των Ιωαννίνων να παίρνει κυριολεκτικά φωτιά  απο το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης !
Οι οδηγοί έπρεπε να είναι οπλισμένοι με περισσή υπομονή ,αφού οι κεντρικοί οδοί ήταν αδύνατον να αντέξουν την αυξημένη ροή των οχημάτων ,με την Τροχαία Ιωαννίνων να πράττει τα μέγιστα για τη διευκόλυνση των οδηγών και την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.

Κανένας οδηγός ωστόσο δεν παραπονέθηκε ,αφού η αναμονή συνοδεύονταν απο  μοναδικές εικόνες καρναβαλιστών  με μεταμφιέσεις που τραβούσαν την προσοχή, αποδεικνύοντας πως φέτος τα Ιωάννινα είχαν τη διάθεση να γιορτάσουν τρελές απόκριες και το κατάφεραν !
Ηχοι παραδοσιακοί ,latin  αλλά και ρεμπέτικοι, στη τζαμάλα μέσα στο κάτρο των Ιωαννίνων ,αποτέλεσαν πόλο έλξης  για τους ντόπιους και τους επισκέπτες  ανάλογα με τα μουσικά  γούστα τους καθενός.
Τους ρεμπέτικους ήχους και τη γραφικότητα του κάστρου επέλεξε και ο περιφερειάρχης Ιωαννίνων ,κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης ,κάνοντας ένα γρήγορο πέρασμα απο τη συγκεκριμένη τζαμάλα ,  για να γίνει  για λίγη ώρα ένα με τον κόσμο και να ευχηθεί σε όλους  "καλή σαρακοστή".
Αφθονο εξαιρετικής ποιότητας κρασί ,παραδοσιακή φασολάδα  και νηστίσιμα εδέσματα προσφέρονταν απλόχερα  στον κόσμο και με  σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ,οι φετινές απόκριες στα Ιωάννινα έμειναν αξέχαστες  τόσο στους ντόπιους  όσο και στους επισκέπτες,που  για λίγα 24ωρα  έβαλαν σε "λίστα αναμονής" τα προβλήματα της καθημερινότητας..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]