Ηπειρος: Εκαβίτες που λειτούργησαν νόμιμα όταν ασθενής αρνήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ...τιμωρούνται με στέρηση μισθού

Ποινή στέρησης  4 ημερών μισθού επιβλήθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Αρτα ,για  περιστατικό με το οποίο  σχεδόν καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι οι Εκαβίτες ..
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης ,πριν απο 2 χρόνια  διασώστες κλήθηκαν να μεταβούν σε χωριό της Αρτας για να παραλάβουν ηλικιωμένη με ορθοπαιδικό πρόβλημα.
Οταν έφτασαν  όμως στην οικία της  παρουσία του γιου της και της εγγονής της , αφού έβαλαν την ηλικιωμένη στην ειδική καρέκλα μεταφοράς  εκείνη  αρνήθηκε να μεταφερθεί  στο νοσοκομείο ,με την εγγονή της να υπογράφει  ,όπως ορίζει το "πρωτόκολλο" του ΕΚΑΒ σε περιπτώσεις άρνησης μεταφοράς του ασθενή   και το οποίο οι   διασώστες ακολούθησαν πιστά, όπως κάνουν  άλλωστε σχεδόν καθημερινά σε ανάλογες περιπτώσεις και  αποχώρησαν απο το σημείο .
Την επόμενη μέρα συγγενείς της ηλικιωμένης κάλεσαν εκ νέου το ΕΚΑΒ με τους διασώστες να μεταβαίνουν και πάλι στο χωριό και να παραλαμβάνουν τελικώς την ηλικιωμένη.
Το εν λόγω περιστατικό πέρασε διοικητικό τον Απρίλη 2016 και    προωθήθηκε  αρμοδίως τον Οκτώβρη 2017 για τις περαιτέρω διαδικασίες,με τους διασώστες  απο την Αρτα να τιμωρούνται  τελικώς απο τη Διοίκηση της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ ,με στέρηση μισθού δύο ημερών ,γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας  για να ακολουθήσει  η  έκδοση σχετικής ανακοίνωσης-διαμαρτυρίας ,για την αδικαιολόγητη  τιμωρία  των συναδέλφων τους ,παρόλο που έκαναν όλα όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις ..

Στην  ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


     Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την τιμωρία των συναδέλφων μας για συμβάν που αντιμετωπίζεται κατά κόρον πανελλαδικά. 
Η διεύθυνσή μας εξάντλησε όλα τα όρια της αυστηρότητας. Δεν είναι δυνατόν να μας αφήνει  βορά σε ανυπόστατες και απαράδεκτες καταγγελίες. Ο διευθυντής θα έπρεπε να τις απορρίπτει εκ της γενέσεως τους και όχι να τις ενθαρρύνει.
 Κ. διευθυντά, τα λόγια «ήρωες, αιχμή του δόρατος, πανεπιστημιακό ΕΚΑΒ» πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογες πράξεις και όχι τιμωρίες. 
Εμείς σαν Δ.Σ. του Σωματείου θα υποστηρίξουμε τους συναδέλφους  με κάθε μέσο μέχρι να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



    
                   ΖΕΡΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                       ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  ΠΕΤΡΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]