Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί & ΔΣ ΚΕΔΕ: Η θέση των παρατάξεων - Η απόφαση

«Ότι είναι να κάνουμε το κάναμε. Τώρα πρέπει να έχουμε μία αγαστή συνεργασία προς όφελος των παιδιών και των γονέων. Η διάθεσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αφού πρόκειται για παιδιά», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και τη συζήτηση του θέματος της υποχρεωτικής ένταξης των νηπίων στα νηπιαγωγεία, σε συνέχεια της ψήφισης της σχετικής πρόβλεψης του Υπ. Παιδείας.
Ο κ. Πατούλης, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις του ψηφισμένου Άρθρου 33 και τη συμμετοχή των Δημάρχων στην 3μερη επιτροπή, για τη συναπόφαση εφαρμογής της νομοθετικής ρύθμισης, τόνισε, «πρέπει να αναμένουμε την εγκύκλιο».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρότεινε, τέλος, την αποστολή επιστολής προς τους Δημάρχους, που να ζητείται ο αριθμός των νηπίων και της διαθέσιμης υποδομής, προκειμένου να υπάρξει πραγματική καταγραφή και αποτύπωση των αναγκών στη συνέχεια.

Για την εφαρμογή, ωστόσο, της νομοθετημένης ρύθμισης του Υπ. Παιδείας, ενστάσεις παρουσίασε το σύνολο των επικεφαλής των παρατάξεων, με οξύτερη του κ. Απόστολου Κοιμήση («Αυτοδιοικητικό Κίνημα»), που χαρακτήρισε «παρακινδυνευμένη» τη συζήτηση – συνεργασία με το Υπ. Παιδείας.

Ο κ. Δημήτρης Μπίρμπας («Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία») αμφισβήτησε την εφαρμογή του μέτρου εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος (3ετία), με τον κ. Γ. Ιωακειμίδη («Νέα Αυτοδιοίκηση») να προτείνει την ακριβή αποτύπωση του αριθμού των νηπίων που φοιτούν στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς / Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και των κτιριακών υποδομών.

Συμπερασματικά, οι Δήμαρχοι - διατηρώντας τις ενστάσεις, επιφυλάξεις αλλά και διαφωνίες τους - αναμένουν τη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας, για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας στην Προσχολική Αγωγή, με τους ίδιους να προχωρούν στην καταγραφή των νηπίων, αλλά και των κτιριακών υποδομών τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συσταθείσα 3μερη επιτροπή (Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμαρχοι και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και εκεί με στοιχεία να εκθέσουν τις απόψεις τους, τόσο ως πώς και ποιοι δήμοι θα συμμετέχουν, σταδιακά, στη ρύθμιση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
πηγη epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]