Συζήτηση για το μέλλον του Στρατοπέδου Άρτας


Συζήτηση για το μέλλον του Στρατοπέδου Άρτας
Το θέμα της αξιοποίησης του Στρατοπέδου Άρτας απασχόλησε την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, μετά και την ανακοίνωση για το κλείσιμο Κέντρων Νεοσυλλέκτων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και του ΚΕΝ Άρτας.
Όπως επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Αθήνα, «πρέπει να συζητήσουμε με συγκεκριμένα επιχειρήματα και να διαμορφώσουμε ως Σώμα τη θέση μας για το μέλλον του στρατοπέδου. Σε καμία περίπτωση το στρατόπεδο δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του, αλλά να συζητήσουμε και να ζητήσουμε ως κοινωνία το καλύτερο δυνατό ισοδύναμο, το οποίο θα εξασφαλίζει την στήριξη της τοπικής οικονομίας. Χρειαζόμαστε ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο, ώστε να μην αφήσουμε το στρατόπεδο να κλείσει, κάτι που εάν γίνει θα είναι θέμα καθαρής κυβερνητικής βούλησης και μόνο».
Ο Δήμαρχος ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους, ώστε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα εκτενέστερα και να ληφθεί μια απόφαση-πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Στρατόπεδο.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις στους παιδικούς σταθμούς, υπογραμμίζοντας πως με την ενέργεια της Κυβέρνησης για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ουσιαστικά θα κλείσουν οι δημοτικές δομές των παιδικών σταθμών και χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν πρακτικά και ουσιαστικά προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους γονείς που τώρα έχουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν ακόμη και ως τις 4 κάθε απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]