Το Θεογέφυρο Καλαμά .... πέρασε πλέον στην ιστορία ..Συμβούλιο επιστημόνων για το κατολισθητικό φαινόμενο [βίντεο-φωτο]

Το μοναδικό δημιούργημα της φύσης ,το Θεογέφυρο Καλαμά ,απο τις 09.00 ο πρωί της Πέμπτης πέρασε  πλέον στην ιστορία ,αφού οι συνεχείς βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευσή του.
Το Θεογέφυρο που χάνεται στα βάθη των χρόνων ,αποτελούνταν απο μεγάλες πέτρες που  σχημάτιζαν  το γεφύρι που  χρησιμοποιούσαν  επι πολλά χρόνια οι κάτοικοι των  χωριών της περιοχής για τις μετακινήσεις τους , ενώ  έχει χαρακτηρισθεί ως Αρχαιολογικός χώρος και αποτελούσε πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών. 
Στο σημείο  βρίσκεται   κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου ,της Πολιτικής Προστασίας  και του Δήμου Ζίτσας,αλλά και κάτοικοι που αδυνατούν να πιστέψουν πως η ίδια η φύση κατέστρεψε το δημιούργημά της ..
"Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για το μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο που θα ακολουθούσε   εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών  στην περιοχή .,δήλωσε στην κάμερα του epirus-tv-news ο  Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος,σημειώνοντας  πως δεν ήταν  δυνατή η ανθρώπινη παρέμβαση ,ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του μοναδικού  αξιοθέατου  της φύσης .
Οπως εξήγησε ο   Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας , δημιουργήθηκε μια κάθετη τομή  ως προς την κατάπτωση των χωμάτων και  προκλήθηκε το κατολισθητικό φαινόμενο πλάι σε γέφυρα τύπου μπέλει ,στην οποία για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία έχει διακοπεί  ,ενώ   απόψε θα γίνει συμβούλιο  μηχανικών και γεωλόγων  και   αύριο θα γνωστοποιηθεί η τελική απόφαση  των επιστημόνων για το αν η γέφυρα  θα δοθεί στην κυκλοφορία .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]