Ο.Κ.Π.Α.Π.Α:Εκπαιδευτικές επισκέψεις Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών

Οι Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.»  το μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Κόνιτσας, επισκέφτηκε τον μήνα Ιανουάριο Παιδικό Σταθμό του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική δράση με θέμα «Το ψωμί».
Προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επισκέφτηκαν την Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαν
νίνων.
Το μήνα Φεβρουάριο επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων «Κωνσταντίνος Φρόντζος», προκειμένου τα νήπια να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μαλλί, η επεξεργασία του και η χρησιμότητά του».

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αυτά, στοχεύουν στην εξοικείωση των μικρών μαθητών με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις, ώστε με την βοήθεια ερεθισμάτων (προβολή video, διαφάνειες και περιήγηση στους χώρους των μουσείων) να προσεγγίζουν και να εντοπίζουν με όλες τις αισθήσεις ομοιότητες και διαφορές με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]