[Ελλάδα]"Μπλόκο" σε μεγάλες ποσότητες παράνομων γεωργικών φαρμάκων

Aπό την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για πλαστογραφία και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε χώρους ιδιοκτησίας του, με τη συνδρομή συναρμοδίων Υπηρεσιών και Φορέων, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός παράνομων ειδών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης και χρήσης παραποιημένων και παράνομων φυτοφαρμάκων, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, τα όπλα καθώς και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη που διαχειρίζονταν ο 56χρονος, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ., του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης και του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(751,9) λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
(161,45) κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
(224) λίτρα λαθραίων αλκοολούχων υγρών διαφόρων τύπων,
(32) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά βουλγαρικής προέλευσης,
(84) τεμάχια απομιμητικών ρούχων διαφόρων εταιρειών,
(23) συσκευασίες με κόκκους καφέ διαφόρων εταιρειών, βουλγαρικής προέλευσης και
(142) αυτοκόλλητες ταινίες γεωργικών φαρμάκων.
Παράλληλα υπάλληλοι του Ε.Φ.Ε.Τ. δέσμευσαν (334,2) κιλά ελιών και ληγμένα προϊόντα, φερόμενα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με ελλιπείς και ψευδείς επισημάνσεις, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα νοθείας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν (8) μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης που ανήκε σε μονάδα τυποποίησης διαφορετική από την αναγραφόμενη και (10) μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία και στην κατοχή του 56χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

σπάθη και (3) στιλέτα διαφόρων διαστάσεων,
πιστόλι, με γεμιστήρα και (6) φυσίγγια,
πιστόλι κρότου, με γεμιστήρα και (7) αβολίδωτα φυσίγγια,
(3) δοχεία των πέντε λίτρων εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης και
(2.790) ευρώ.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]