Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου&Ιονίων Νήσων:" Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου θα πρέπει να ενταχθεί αυτόνομο στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ηπείρου"

O  Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας και το Περιφερειακό τμήμα Ηπείρου και Ιονίων Νήσων ως συνδικαλιστικά όργανα των αποφοίτων Παιδαγωγών των ΤΕΙ και στα πλαίσια των προτάσεων που είχαν κατατεθεί για την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έκρινε σκόπιμο να τοποθετηθεί και να παρέμβει διευκρινίζοντας τις θέσεις του.
Στην επίσημη τοποθέτηση μας είχαμε καταστήσει σαφές ότι είμαστε υπέρ της μετατροπής όλων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής σε Πανεπιστημιακά. Και αυτό γιατί η Προσχολική Αγωγή αποτελεί ένα σαφώς διακριτό και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό πεδίο, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας επιτελούν παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο στελεχώνοντας τους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Στα πλαίσια αυτά προτείναμε το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου να ενταχθεί αυτόνομο στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ηπείρου.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το επίσημο Πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αντικείμενο τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, στο οποίο αναφέρεται εντελώς αυθαίρετα ότι "το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου διαπιστώνεται ότι ακαδημαϊκά δεν είναι βιώσιμο και συνεπώς δεν προτείνεται η μετεξέλιξη και ένταξή του στο Πανεπιστήμιο".

Η απάντηση του Υπουργείου σας στο πόρισμα της επιτροπής που αναφέρει ότι ''η εκπαίδευση όσων έχουν την φροντίδα και αγωγή των παιδιών στην πρώιμη ηλικία των 0-4 ετών θα πρέπει να αναβαθμιστεί και θα πρέπει να συζητηθεί η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός αντίστοιχου Τμήματος στην Σχολή Επιστημών Αγωγής'', μας ικανοποιεί ως προς το νόημα αλλά μας προβληματίζει ιδιαίτερα ως προς την διατύπωση με την οποία εκφράζεται. Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής έχει ως γνωστικό αντικείμενο όλο το φάσμα της προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών) και οι απόφοιτοι του έχουν επαγγελματικά δικαιώματα για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως και την εισαγωγή τους στο Δημοτικό Σχολείο.Θεωρούμε ότι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Βρεφονηπιοκόμων που επικαλείστε συνεχώς δεν μπορεί να περιλαμβάνει περιορισμό γνωστικού αντικειμένου σπουδών και περιστολή επαγγελματικών δικαιωμάτων. Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου θα πρέπει να ενταχθεί αυτόνομο στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ηπείρου με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, τον ίδιο τίτλο και τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσετε την συνολική αντίδραση του κλάδου μας που δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή καμία πρόταση κατάργησης ή υποβάθμισης του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΎ ΤΜΉΜΑΤΟΣ
ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΌΜΩΝ
ΗΠΕΊΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΆΝΟΥ ΧΡΉΣΤΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]