Ιωάννινα:Εκδήλωση/Συζήτηση Για Τα Πετρέλαια Και Τα Υπόλοιπα Μέτωπα Στο ‘Παιχνίδι’ Της Ενέργειας.

Εκδήλωση/Συζήτηση για τα Πετρέλαια και τα υπόλοιπα μέτωπα στο ‘παιχνίδι’ της ενέργειας.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ; Το θέμα της ενέργειας δεν αφορά το κράτος και τις πολυεθνικές, αφορά την ίδια την κοινωνία και τους πολίτες!

Καλούμε τη γιαννιώτικη κοινωνία το Σάββατο 10/2, στις 20.00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ‘Αλιμούρα’ (στοά Σκόρδου, Τσιριγώτη 14) στην εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο "Ενέργεια για τι και για ποιον ; Ενάντια στην καταστροφή που φέρνει η ανάπτυξη". Θα μιλήσουν άτομα από την Κίνηση Σώστε την Ήπειρο, από τη συλλογικότητα Λιμνοθάλλαζα από το Μεσολόγγι και από την κίνηση Αχελώος Μεσοχώρα SOS, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην καταστροφική δραστηριότητα των εταιριών και του κράτους, που ερημώνουν ολόκληρες περιοχές με σκοπό το κέρδος.

Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού αποτελεί έναν από τους πιο πλούσιους υδροβιότοπους της Ευρώπης, είναι η μεγαλύτερη ενιαία λιμνοθάλασσα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου που απειλείται από την καύση βιορευστών.
Θα συζητήσουμε ακόμα τις εξελίξεις στο μέτωπο της λειτουργίας του φράγματος της Μεσοχώρας, για το υδρουλεκτρικο έργο της ΔΕΗ αλλά και την πάντα ανοιχτή απειλή της εκτροπής του Αχελώου.

Ταυτόχρονα στην Ηπειρο εχει ανοίξει και προχωράει ταχυτατα το ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθρακων. Η «ανάπτυξη» έφτασε και στον τόπο μας, και όπως το περιμέναμε, καθόλου ανώδυνα. Οι γεωφυσικές σεισμικές έρευνες και η τεχνική εξόρυξης fracking που έχουν δρομολογηθεί για περιοχές της Ηπείρου (Δήμος Πωγωνίου, Δήμος Ζαγορίου, Δήμος Ζίτσας) και μεγάλου τμήματος της Ν.Ε. Θεσπρωτίας φέρνουν ανυπολόγιστες καταστροφές για το περιβάλλον και τις κοινότητες του τόπου.

Τα παγκόσμια ενεργειακά λόμπυ και οι κυβερνήσεις προσπαθούν με ψίχουλα να πείσουν πως η λεηλασία και η υπερεξαντληση των φυσικών πόρων που πραγματοποιούν στο όνομα την νομιμότητας αποτελει τη μόνη λύση. Συνοπτικά στις επιπτώσεις θα αναφέρουμε την ερήμωση του φυσικού τοπίου και τη δηλητηρίαση των νερών και του εδάφους, τον αυξημένο κίνδυνο σεισμών λόγω των γεωτρήσεων, σε μια εντονα σεισμογενή περιοχή. Τελος, ξερουμε πως ειναι αστείο να μιλάνε για (τις ελάχιστες) θέσεις εργασίας προσπαθώντας να συσκοτίσουν την κατάσταση, τάζοντας άχυρα για χρυσο.
Να ξερουν οι τοπικοί αρχοντες πως η αγνότητα των προθέσεων που ευαγγελίζονται δεν πείθει. Δεν πείθει γιατί είναι ο λόγος της εξουσίας που θα ξεπουλήσει για να διατηρησει το κέρδος και τη θεση της.

Εάν δεν έρθουμε σε ρήξη με το φαντασιακό της ανάπτυξης και της αλόγιστης «κυριαρχίας» επι της φύσης(και του ανθρώπου), η μόνη κυριαρχία που θα συνεχίσουμε να υφιστάμεθα είναι αυτή των κυρίαρχων οικονομικών ελίτ. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας σημαίνει αποφασίζουμε εμείς για αυτά που μας αφορούν και το ζήτημα της διαχείρισης της ενέργειας και του περιβάλλοντος μας αφορά άμεσα, σήμερα.
Γιατί πρέπει να παράγουμε αυτήν την ενέργεια, για ποιον θα την παράγουμε και τι ενέργεια θα παράγουμε; Αυτό είναι το ερώτημα που οφείλουμε να θέσουμε και να το απαντήσουμε συλλογικά.

Απαντάμε με ακηδεμόνευτους κοινούς αγώνες για την φύση και την ελευθερία.
Απαντάμε με κινήματα για την ενέργεια με κέντρο και πρόταγμα την άμεση δημοκρατία.

Χειρονομία- Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Γιάννενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]