Η αλήθεια για το κρέας

Κάθε χρόνο 56 ΔΙΣ. ΖΩΑ στοιβάζονται σε βρόμικα, σκοτεινά κλουβιά και σφάζονται για να ικανοποιήσουν τον εθισμό μας στο κρέας.  

Είναι πραγματικά φρικτό και ίσως χρειαστούν χρόνια για να μπει λουκέτο στις άθλιες βιομηχανίες κρέατος. Αλλά υπάρχει κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε από σήμερα για να επιταχύνουμε το κλείσιμό τους: να τρώμε λιγότερο κρέας.  

Το Avaaz έχει 46 εκατ. μέλη παγκοσμίως. Αν όλοι δεσμευτούμε να απέχουμε απ’ το κρέας έστω για μία μέρα τη βδομάδα (ακόμη κι αν είμαστε ήδη χορτοφάγοι ή βίγκαν) και ζητήσουμε από φίλους, διασημότητες και εταιρείες να συμμετέχουν, θα δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη παγκόσμια δέσμευση που έγινε ποτέ!  

Ας δώσουμε στις μεγαλοβιομηχανίες κρέατος να καταλάβουν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες κι ας κάνουμε την αρχή για να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα.

Είμαι μέσα! Θα μειώσω κι εγώ το κρέας!

Είμαι ήδη χορτοφάγος/βίγκαν ή το έχω ήδη μειώσει!

Η κατανάλωση κρέατος δεν ευθύνεται μόνο για τον μαζικό βασανισμό ζώων, αλλά σκοτώνει και τον πλανήτη μας! Η κτηνοτροφία συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη περισσότερο από όλα τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία μαζί, ενώ το 75% της καλλιεργήσιμης έκτασης της Γης χρησιμοποιείται για την παραγωγή ζωοτροφών. Η κατάσταση έχει ξεφύγει!  

Δε χρειάζεται να γίνουμε όλοι χορτοφάγοι απ’ τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς η μείωση της κατανάλωσης κρέατος είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε την καταστροφή του πλανήτη μας.  

Υπάρχει ήδη δυναμική, αλλά αν δημιουργήσουμε τώρα μια ισχυρή παγκόσμια δέσμευση, το κίνημά μας σε όλο τον κόσμο, από την Ινδία και τη Βραζιλία μέχρι την Ευρώπη, θα έχει τη μοναδική δυνατότητα να προκαλέσει μια παγκόσμια αλυσιδωτή αντίδραση, για να μειωθεί δραστικά η ζήτηση για κρέας. Ας δεσμευτούμε όλοι και όλες να κάνουμε ένα μικρό βήμα σήμερα:

Είμαι μέσα! Θα μειώσω κι εγώ το κρέας!

Είμαι ήδη χορτοφάγος/βίγκαν ή το έχω ήδη μειώσει!
Πολλοί πίστευαν ότι δε θα μπορούσαμε ποτέ να σταματήσουμε τον εθισμό μας στα ορυκτά καύσιμα, αλλά όταν αρκετοί από εμάς αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και να απαιτούμε από τις κυβερνήσεις μας να λάβουν μέτρα, ταράξαμε τα νερά. Ας ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας, για να σταματήσουμε μαζί αυτή τη βαρβαρότητα και να σώσουμε τον πλανήτη μας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]