Εργατικό Κέντρο Αρτας :"Χωρίς αυταπάτες για την απλήρωτη εργασία"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΑΡΤΑΣ
Χωρίς αυταπάτες για την απλήρωτη εργασία
Εργαζόμενοι – ες στη ΒΙΚΗ Α.Ε.
Τα τελευταία χρόνια  χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν απλήρωτοι χωρίς να μπορούν να διεκδι
κήσουν τα δικαιώματά τους, με την Άρτα να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις τέτοιων παραδειγμάτων. Η εργατική τάξη της πόλης μας στενάζει κάτω από το καθεστώς των πολύμηνων καθυστερήσεων στην πληρωμή των δεδουλευμένων. ΒΙΚΗ – ΤΡΙΚΑΤ – ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ… και τόσα άλλα παραδείγματα, συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο για την επιβίωση των εργαζομένων. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσίασε ένα «πρόγραμμα, με πόρους του ΕΣΠΑ, για την υποστήριξη "εγκλωβισμένων" εργαζομένων», στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για πρόγραμμα απαλλαγής των επιχειρηματιών από την υποχρέωση να πληρώσουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα, απαλλαγής από αποζημιώσεις των εργαζομένων και απόδοση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αφού βρήκε τρόπο η κυβέρνηση στους εργοδότες να τους εξαναγκάζουν σε αποχώρηση από τη δουλειά, χωρίς να έχουν την παραμικρή συνέπεια, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους θα ενταχθούν σε κάποια προγράμματα επανεκπαίδευσης και κατάρτισης. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση υποβαθμίζει το καθεστώς της απλήρωτης εργασίασ, μιλώντας για «ακραίο φαινόμενο», ενώ ο ίδιος ο νεολογισμός περί «εγκλωβισμένων» εργαζομένων παραπέμπει σε ένα φυσικό φαινόμενο, κάποια θεομηνία και όχι σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μια σκληρή ταξική πολιτική σε βάρος της εργατικής τάξης.
Από κοντά και το εργοδοτικό σωματείο της ΒΙΚΗ, που προσπαθεί να αποτρέψει κάθε στήριξη των εργαζομένων από το Εργατικό Κέντρο, και να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στη λογική της Κυβέρνησης, «μπόρα είναι θα περάσει» απαιτώντας (κυβέρνηση –εργοδοσία και εργοδοτικό σωματείο) από τους εργαζόμενους να μπορούν να είναι απλήρωτοι , αλλά και να βγάζουν πέρα τις μίνιμουμ υποχρεώσεις τους  απέναντι στο κράτος (ΕΝΦΙΑ –ΔΕΗ- ΥΔΡΕΥΣΗ κ.λ.π.) γιατί διαφορετικά το κράτος και πρόστιμα θα τους επιβάλλει, και κατάσχεση θα τους κάνει και το ρεύμα θα τους κόψει η ΔΕΗ, και πάει λέγοντας.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι:
Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, με το Εργατικό Κέντρο να απαιτήσουμε αγωνιστικά, με κάθε μορφή πάλης:
 -να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα
 - Αναστολή πληρωμών σε ρεύμα – νερό (από Δήμο και ΔΕΗ)
-έκτακτη επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ, 1000 ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών επιβίωσης.
 - Να ζητήσουμε συνάντηση με το υπουργείο  εργασίας.
- Άτοκη μεταφορά των όποιων δόσεων υπάρχουν σε εφορία και τράπεζες  έως την εξόφληση των δεδουλευμένων
Καμιά αυταπάτη ότι χωρίς τη δράση μας θα αντιμετωπιστεί το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας. Απομονώνουμε το εργοδοτικό σωματείο. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. 
Κανείς μόνος του. Ένας για όλους. Και όλοι για έναν.
Άρτα:  η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]