Ο Ζουράρις φέρνει ανασχηματισμό; «Βράζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα, αλλά θα πουν… «ναι σε όλα»

Σε κλίμα διαφορετικό απ' ό,τι θα επιθυμούσε η κυβέρνηση ψηφίζεται εντός της ημέρας το πολυνομοσχέδιο για την τρίτη αξιολόγηση.

Εκτός από το Σκοπιανό, για το οποίο οι διαπραγματεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι πολιτικές διεργασίες συνεχίζονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον Πάνο Καμμένο να ζητάει δημοψήφισμα για το όνομα «Μακεδονία», η υπόθεση Ζουράρι δημιουργεί αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τους ΑΝΕΛ.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης//thecaller.gr

Ταυτόχρονα, όμως, δεν αποκλείεται να λύσει τα χέρια του πρωθυπουργού ως προς τις αλλαγές που φέρεται να σχεδιάζει στο κυβερνητικό σχήμα. Η παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας για τις υβριστικές δηλώσεις του ανοίγει έτσι το δρόμο για έναν ευρύτερο ή περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, με όλα τα σενάρια να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει τι ακριβώς θα πράξει.

Με πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή να θεωρείται η αποδοχή της παραίτησης Ζουράρι, αλλά η θέση του υφυπουργού Παιδείας θα παραμείνει κενή μέχρι να αποφασίσει και να «κλειδώσει» τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ο Αλέξης Τσίπρας. Πιθανότατα έως το τέλος του μήνα και σε κάθε περίπτωση μετά το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας και το τυπικό κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης - δίχως πάντως να μπορεί να αποκλειστεί ένας αιφνιδιασμός από την πλευρά του Μαξίμου.
Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, αν και οι κυβερνητικοί βουλευτές θα πουν το «ναι σε όλα» και δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, με την κυβέρνηση μάλιστα να προσδοκά σε διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της, είτε με την ψήφο της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, όπως στον προϋπολογισμό, είτε και άλλων ανεξάρτητων βουλευτών, οι αντιδράσεις για τα οικογενειακά επιδόματα παραμένουν έντονες.

Για να καλμάρει αυτές τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ωφέλειες για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, αλλά μόνο μέσα από στοχευμένες παροχές σε βάθος χρόνου (π.χ. φοροαπαλλαγές) και όχι με αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]