Ούτε Τζαμάϊκα, ούτε Σαχάρα!

Τα πρώτα νέα μαζί με το «λευκό καπνό» από το Βερολίνο δείχνουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς δεν άργησαν να πάρουν τα πρώτα καταιγιστικά και αποκαλυπτικά του αρνητικού κλίματος μηνύματα των δημοσκοπήσεων στην Γερμανία.

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη//thecaller.gr

Αντιθέτως, κλείστηκαν το... επόμενο λεπτό και για... χιλιάδες συνεχόμενες ώρες, στο ίδιο δωμάτιο διαβούλευσης- και βγήκαν μόνο όταν εξασφάλισαν μια καταρχήν συμφωνία.

Πρόκειται για μια άκρως σημαντική εξέλιξη για το σύνολο της Ευρώπης και όχι μόνο για την Γερμανία. Η εκκρεμότητα συγκρότησης κυβέρνησης από τον Σεπτέμβρη αρχίζει πλέον να αντιμετωπίζεται από τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, που παρά τις προφανείς δυσκολίες κατάφεραν να ισορροπήσουν μεταξύ των προσωπικών φιλοδοξιών και της σκληρής πραγματικότητας μετά την επί της ουσίας εκλογική ήττα των κομμάτων τους.Και μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να απέτυχε να συγκροτήσει την περιβόητη “Τζαμάϊκα”, ωστόσο αντελήφθη εγκαίρως, όπως και ο Μάρτιν Σουλτς ότι χωρίς συμφωνία για το μεγάλο συνασπισμό στην χώρα τους θα οδηγούσαν τους εαυτούς τους και τα κόμματά τους σύντομα στην πολιτική... Σαχάρα.

Οι Γερμανοί συμμετέχοντες σε όλα τα τελευταία γκάλοπ δεν άφηναν περιθώρια παρερμηνείας των μηνυμάτων τους. Μάλιστα σε κάποια γκάλοπ ξεκίνησαν να “μετρούν” και τους πιθανούς διαδόχους της κυρίας Μέρκελ. Όσο για τον Μάρτιν Σουλτς άλλη λύση για όσους διαβάζουν προσεκτικά τα πολιτικά δρώμενα στο Βερολίνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, άλλη λύση δεν υπήρχε. Παρά την αρχικά κατηγορηματική άρνηση να συναινέσει σε ένα νέο κύκλο του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στην Γερμανία, ο κ. Σουλτς εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει το ρίσκο για την πορεία του SPD διεκδικώντας ενδεχομένως καλύτερους όρους. Και το ενδιαφέρον για όλους εμάς είναι ότι αν του “βγει” του Μάρτιν, του πρώην βιβλιοπώλη σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας που ανέβηκε εν συνεχεία όλα τα σκαλιά του πάντα ισχυρού SPD (παρά τα μειωμένα εκλογικά ποσοστά), τότε θα ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας και για εμάς, τους άλλους Ευρωπαίους. Ειδικά αν ο Μάρτιν Σουλτς επιμείνει και καταφέρει να στρέψει το σχέδιο Μέρκελ προς το “όραμα” Μακρόν για περισσότερη κοινωνική Ευρώπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]