Κίνημα Αλλαγής: Καμία περίπτωση για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αντί των ΑΝΕΛ

Κατηγορηματικά απορρίπτουν από το Κίνημα Αλλαγής το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση των ΑΝΕΛ δεδομένης της διαφωνίας του κόμματος του κ. Καμμένου σχετικά με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τα σχετικά σενάρια, συνεργάτες της Φ. Γεννηματά τα απέρριψαν διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση, αλλά μόνο έπειτα από εκλογές. «Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι» αναφέρουν οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά και υπογραμμίζουν: «Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ήταν επίσης σαφής: «Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ουσία του ζητήματος για το όνομα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, όπως «μια σλαβική λέξη που μπορεί να μας καλύπτει πλήρως». «Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης, που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό» υπογράμμισε.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]