Με επιτυχία η Μουσική Εκδήλωση Υποστήριξης στον Αγώνα Ενάντια στα Πετρέλαια στην Ήπειρο

Γνωριμία, μουσική και κοινός αγώνας

Μια ακόμη πρωτοβουλία της Ομάδας Πρωτοβουλίας ενάντια στην εξόρυξη των πετρελαίων στην Ήπειρο, βρήκε την αποδοχή και ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας.

Μετά τη διανομή ενημερωτικού υλικού σε 5.000 πολίτες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ακολούθησε μια ακόμη εκδήλωση την Τρίτη το βράδυ. Στόχος, αυτή τη φορά ήταν η γνωριμία όλων όσοι στηρίζουν την Πρωτοβουλία Πολιτών, η οποία από την πρώτη στιγμή αντέδρασε απέναντι στην «επένδυση» των πετρελαϊκών εταιριών και κάλεσε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμους «να αντιταχθούν στα αδηφάγα σχέδια» της εξόρυξης, καθώς οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η Ομάδα Πρωτοβουλίας και εκατοντάδες πολίτες «ξόρκισαν» με τη μουσική την παθητική στάση των ιθυνόντων τοπικά και κεντρικά, σε αίθουσα του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου, καταλήγοντας στην ανάγκη ισχυροποίησης του μετώπου αντίδρασης. Η προσέλευση των 300 και πλέον πολιτών σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας στον κοινό αγώνα ενάντια στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Η Πρωτοβουλία εκφράζει την ικανοποίησή της, σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου στη συναυλία με τα συγκροτήματα των Θωμά Χαλιγιάννη και Γιάννη Χαλδούπη. Θεωρεί, δε, πως πλέον ο αγώνας ξεκινά από νέα και πιο δυναμική αφετηρία και θα συνεχιστεί, έχοντας ως βασικό στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή του και με απώτερο στόχο την παύση των υφιστάμενων προκαταρκτικών ερευνών, πριν την εξόρυξη. Η Ομάδα Πρωτοβουλίας, εκτιμά ακόμη, πως με τη συναυλία «έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στον αγώνα», τον οποίο χαρακτηρίζει κοινό για κάθε πολίτη και καλεί τους Ηπειρώτες να αποτρέψουν τα επαχθή σχέδια των «πετρελαιάδων», απόρροια των οποίων προβλέπεται να είναι μεταξύ άλλων, η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και των πόσιμων υδάτων, καθώς και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την κτηνοτροφία, την αγροτική παραγωγή, τη μελισσοκομία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]