Ανακοίνωση Δημ.Παρατάξεων για τα σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα στην περιοχή του Δήμου Ζίτσας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
 ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προκύψει σημαντικά θέματα με δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Δήμο Ζίτσας και καθορίζουν το μοντέλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 
Ενεργοποίηση ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και πιθανή αξιοποίησή τους.
Περιβαλλοντική αδειοδότηση και λειτουργία σημαντικού αριθμού και δυναμικότητας μονάδων επεξεργασίας εισαγόμενων αποβλήτων και παραγωγής και αξιοποίησης βιοαερίου.
Ο σχεδιασμός πολιτικής και διαμόρφωση θέσεων για
τα σοβαρά αυτά ζητήματα προϋποθέτουν την αναζήτηση επιστημονικής γνώσης, τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τη ζύμωση απόψεων και θέσεων όλων των εμπλεκομένων, ώστε να διαμορφωθεί κατά το δυνατό πλαίσιο θέσεων και ενεργειών που να βοηθούν την τοπική ανάπτυξη, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.     
Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας αντιμετωπίζει τα θέματα κατά περίπτωση, τις περισσότερες περιπτώσεις ανάλογα με την εκτίμηση του επιχειρηματικού συμφέροντος, χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τις δημοτικές παρατάξεις, χωρίς επεξεργασμένη πολιτική για την ανάπτυξη της περιοχής.
Συγκεκριμένα ενώ αρνήθηκε την εκ νέου συζήτηση για τις έρευνες και εκμετάλλευση για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της διαφαινόμενης αδειοδότησης μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων και παραγωγής και αξιοποίησης βιοαερίου στη ΒΙ.Π.Ε. Ιωαννίνων.
Αντιθέτως χθες το πρωί συγκάλεσε συνάντηση των προέδρων παρουσία του Γ.Γ. Ενέργειας και στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, χωρίς την παρουσία των δημοτικών παρατάξεων. Φαίνεται πως έτσι αντιλαμβάνονται τη διαβούλευση. Καταγγέλλουμε τις πρακτικές και τους τακτικισμούς του Δημάρχου και τον καλούμε να αναλάβει τις θεσμικές του ευθύνες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Βασίλης Γαρδίκος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – Χρυσόστομος Βούζας
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Τάκης Τζίμας
ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Μανώλης Ματσάγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]