Διαλέγουμε το μοντέλο ή τη μάρκα;

Το κάθε μοντέλο ανεξαρτήτου εταιρίας, προτάσσει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα
Το παράδειγμα με το V-Strom είναι ενδεικτικό της περίπτωσης. Από όλα τα μοντέλα της εταιρίας, το V-Strom ξεχωρίζει επειδή είναι ένα πολυχρηστικό μοντέλο αλλά και μια από τις καλύτερες value for money μοτοσυκλέτες της αγοράς. Αυτό δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα της Suzuki στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, όπως και δεν συμβαίνει σε κάθε εταιρία, να έχει τα καλύτερα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό φυσικά δεν θίγει το κάθε μοντέλο γι αυτό το οποίο είναι.  Μπορεί λοιπόν να έχει κάποιος πρόβλημα να αγοράσει το V-Strom έναντι ενός  Tracer 700, επειδή το ΜΤ-09 είναι πιο επιτυχημένο εμπορικά από το GSX-S 750;

Η  εμμονή σε μια συγκεκριμένη μάρκα μπορεί να οδηγήσει σε λάθος επιλογή
Η προφανής απάντηση ίσως να είναι όχι, όμως αυτό προϋποθέτει λογική. Και στην αγορά μοτοσυκλέτας η λογική δεν είναι πάντοτε το ισχυρό σημείο. Αρκετές φορές η μεταπήδηση από μια κατηγορία κυβικών στην αμέσως επόμενη, αφορά μοτοσυκλέτες της ίδιας εταιρίας, απόρροια της εμπιστοσύνης των αναβατών στο αγαπημένο τους σήμα. Μπορεί κανείς να θεωρήσει πως έχουμε μια τάση να θέλουμε να ανήκουμε κάπου και στην επιλογή της μάρκας μας αρέσει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος αδελφός της μοτοσυκλέτας που εμείς διαλέγουμε. Όμως αυτό δε μας οδηγεί απαραίτητα στη σωστή επιλογή.

Η γκάμα μιας εταιρίας μπορεί να προσελκύσει ή να αποθαρρύνει τον αγοραστή
Οι περισσότεροι μπορεί να αποφύγουν ένα μοντέλο μιας μάρκας με μικρή γκάμα θεωρώντας την φτωχή σε επιλογές. Αντίθετα άλλοι μπορεί να πάνε καρφί σε αυτήν γιατί τη θεωρούν ειδική στη συγκεκριμένη κατηγορία. Και αν το δεύτερο κρύβει κάποια λογική, το πρώτο είναι τελείως άτοπο και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

Ο αγοραστής πρέπει να εστιάζει μόνο στο μοντέλο που τον ενδιαφέρει
Ο αναβάτης πολλές φορές ασχολείται με το τι άλλο παράγει η μάρκα που προτιμά, κάτι που μπορεί να τον οδηγήσει σε λάθος επιλογή. Επηρεάζεται αν το μικρότερο ή το μεγαλύτερο μοντέλο από αυτό που θα αγοράσει είναι το καλύτερο ή το δημοφιλέστερο στην κατηγορία του. Το σωστό είναι απλά να εστιάσει στη μοτοσυκλέτα  που τον ενδιαφέρει, ενώ τα υπόλοιπα πρέπει να τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]