Βόρεια Τζουμέρκα:Φωτιά προκάλεσε καταστροφές στο Ιερό στολίδι ..των Πραμάντων

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ιερό Ναό   Αγίας Παρασκευής στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ,σκόρπισε θλίψη στους κατοίκους,αφού  η εν λόγω εκκλησία αποτελεί σημείο αναφοράς  για τους ντόπιους και στολίδι του χωριού .
Απο τη φωτιά  καταστράφηκε το μισό ξυλόγλυπτο τέμπλο ενώ προκλήθηκαν  και άλλες φθορές μικρότερης σημασίας, οι οποίες και θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες.
Οι κάτοικοι μόλις  είδαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί απο τον Ιερό Ναό    κινητοποιήθηκαν  ενημερώνοντας παράλληλα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία
 με το κλιμάκιο όμως να φτάνει  μετά απο αρκετή ώρα,λόγω  της μεγάλης απόστασης .
Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίιο Τύπου του Δήμου ,  ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Σεντελές   έκανε λόγο για ένα θλιβερό γεγονός που σόκαρε τους Πραμαντιώτες ,ενώ γνωστοποίησε πως άμεσα θα ξεκινήσουν ενέργειες   για την αποκατάσταση όλων των ζημιών  προκειμένου η εκκλησία να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή της .
Για την απαοκατάσταση των ζημιών θα χρησιμοποιηθούν οι καλύτεροι τεχνίτες ,συντηρητές και μηχανικοί  ,ενώ ο Δήμαρχος έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Μητροπολίτη Αρτας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και αύριο αναμένεται να ενημερωθούν και οι Υπηρεσίες της Εφορίας Αρχαιοτήτων, αφού ο Ιερός Ναός είναι χαρακτηρισμένος  ως μνημείο .
"Αν χρειαστεί, στο προγραμματισμένο ταξίδι μου στην Αθήνα, θα έχω συναντήσεις με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού. Θέλω, όμως, με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, να επαναφέρω το πάγιο αίτημά μας για την εγκατάσταση ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην έδρα του Δήμου μας, η οποία είναι η πλέον απομακρυσμένη έδρα Δήμου στον νομό Ιωαννίνων», ανέφερε σε δηλώσεις του   ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]