Πανανθρώπινα Τα Μηνύματα Της «Παναγίας» Των Παρισίων» Στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων!

ανανθρώπινα τα μηνύματα
της «Παναγίας» των Παρισίων»
Ανεβαίνει από το Θέατρο Έκφραση για πέντε παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο

Έργο κλασικό, αγαπημένο με πανανθρώπινα μηνύματα που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ είναι η «Η Παναγία των Παρισίων» με την οποία το Θέατρο Έκφραση ξεκινάει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα για τη νέα χρονιά. Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή με 35 ηθοποιούς επί σκηνής, εντυπωσιακά σκηνικά, φώτα και κοστούμια, με πολύ χορό και τραγούδι, προορισμένη να μαγέψει μικρούς και μεγάλους θεατές.
 Παραστάσεις θα δοθούν  και σήμερα   Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου (ώρα 20:00).

Σε συνέντευξη τύπου  στο Πνευματικό Κέντρο ο επικεφαλής της θεατρικής ομάδας Χρήστος Χρήστου τόνισε πως «το Θέατρο Έκφραση υποδέχεται το 2018 με αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή με… θέατρο και δε θα μπορούσαμε να μη ξεκινήσουμε τη χρονιά συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων πέντε ετών, δηλαδή με παιδική παράσταση». Μιλώντας για την «Παναγία των Παρισίων», είπε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα το δουν όχι μόνο Γιαννιώτες, αλλά και θεατές απ’ όλη την Ήπειρο, όπως δείχνουν εξάλλου και οι έως τώρα κρατήσεις. «Στην εποχή μας είναι πια πολύ σπάνιο να ανεβαίνουν μεγάλες παραγωγές, έργα με δεκάδες ηθοποιούς, με τόση τεχνική προετοιμασία, πραγματικά γίνεται μία μυσταγωγία τις τελευταίες ημέρες στις πρόβες της ‘Παναγίας’ στο Πνευματικό Κέντρο», τόνισε χαρακτηριστικά. Κάλεσε δε τον κόσμο να δει το έργο, επισημαίνοντας ότι θα δοθούν αποκλειστικά και μόνο πέντε παραστάσεις.
Στα μηνύματα του έργου αναφέρθηκε η σκηνοθέτης της «Παναγίας των Παρισίων» και πρωταγωνίστριά της Μίνα Παππά. Όπως είπε, «πρόκειται για ένα κλασικό έργο του κινήματος του Ρομαντισμού, το οποίο μιλάει για ό,τι σχετίζεται με τον άνθρωπο. Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθότι θίγει θέματα όπως αυτό του κοινωνικού και φυλετικού ρατσισμού, μιλάει για την αυθαιρεσία της εξουσίας, για την πάλη των τάξεων και των ανθρώπων. Είναι ένα έργο που αφορά άτομα όλων των ηλικιών, που μιλάει για ζητήματα τα οποία απασχολούν τον καθένα μας εσωτερικά, όπως η ένταξη σε ένα σύνολο, ή το ποια πράγματα καθορίζουν την ομορφιά, όχι μόνο της εμφάνισης, αλλά και της συμπεριφοράς, ενώ διαπραγματεύεται τον έρωτα, ο οποίος απασχολεί όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες»!
Τέλος, ο σκηνογράφος της παράστασης Γιάννης Κράβαρης σημείωσε πως «στόχος μας είναι οι θεατές της ‘Παναγίας των Παρισίων’ να δουν ένα υπερθέαμα. Θα κάνουμε τα πάντα για να μαγέψουμε μικρούς και μεγάλους φίλους. Το έργο, πέρα από τα μηνύματά του, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πολύ εντυπωσιακές σκηνογραφίες και φωτισμούς και ενδιαφέροντα κοστούμια. Θα έλεγα στον κόσμο ότι πρέπει να βρίσκει το χρόνο να απολαμβάνει τέτοιες παραγωγές, γιατί δεν τις έχουμε συχνά στην πόλη μας. Εξάλλου, με το να υποστηρίζουμε τέτοιου βεληνεκούς παραστάσεις βοηθάμε στο να τις βλέπουμε συχνότερα στα Γιάννενα».
Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Μίνα Παππά. Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Γιάννης Κράβαρης. Χορογραφίες: Φανή Σκεντέρη. Φωνητική διδασκαλία: Όλγα Μπαλωμένου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Διακοπούλου. Φωτισμοί: Κώστας Ζούκας. Ηχοληψία: Θωμάς Νάστος. Μακιγιάζ: Άντζελα Σταμουλακάτου. Κατασκευή σκηνικών: Χρηστος Δάμος. Κατασκευή κοστουμιών: Χριστίνα Παππά. Φωτογραφίες: Άγγελος Σακκάς. Ειδικές κατασκευές: Τατιάνα Μητσιμάρη. Φωνητικά: Όλγα Μπαλωμένου, Δανάη Φώτη, Χρυσάνθη Νάκου, Δάφνη Παππά, Μαρία Κρανά. Αφίσα: Αντώνης Χρήστου.
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Πέτρος Χριστακόπουλος (Κουασιμόδος), Μίνα Παππά (Εσμεράλδα), Γιάννης Κράβαρης (Φρόλο), Μιχάλης Γκοργκούλης – (Φοίβος), Θανάσης Λανάρης (Κλοπίνος), Γιάννης Παπαγεωργίου (Ούγος), Θοδωρής Κονιδάρης (Βίκτωρ), Άρτεμις Τορουνίδη (Λαβέρνα), Γιάννης Δάφλος (Αιδεσιμότατος). Τσιγγάνοι - Σκελετοί: Λίτσα Σαρακατσάνου, Σέβη Ευθυμίου, Νατάσα Τσαμπά, Αγγελική Οικονόμου, Σοφία Παναγιωτοπούλου, Ηλιάνα Γεωργιάδη, Κυριάκος Τσουκανέλης (Παιδί α΄), Σωτηρία Νάκα (Φουρνάρισσα). Φρουροί: Κίμων Τσουκανέλλης, Μιχαήλ Παππάς, Ευγενία Γεωργαλή. Τσιγγάνοι: Γιάννης Τέλης, Ρένια Θεοδωρίδου, Νίκος Τσουκανέλης, Ειρήνη Τσουκανέλη (παιδί β΄), Θεοδώρα Χιουρέα, Κατερίνα Τζημούλα, Μαρία Κρανά. Λαός του Παρισιού: Άννα Κόκκινου, Εύη Παντούλα, Νένα Κάλπη, Άρια Κουρτέση, Μαρία Ντινοπούλου, Μαρία Λεοντίου.
***
Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ η γενική είσοδος. Προπώληση γίνεται στο κατάστημα Sevenspot Ιωάννινα και στα βιβλιοπωλεία Χαρτέξ και Αναγνώστης. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651554505, 6978047081.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]