Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο

Κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, εκτός από την Αθήνα, έγιναν το βράδυ της Τρίτης 9 Γενάρη σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο. «Κάτω τα χέρια από την απεργία» ήταν το κεντρικό σύνθημα, ενώ μοιράστηκαν ανακοινώσεις και με ντουντούκες γινόταν γνωστό το απεργιακό κάλεσμα την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 10.00 π.μ. με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Εξάλλου, το πρωί της Τετάρτης 10 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις, ενώ στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων κατά των πλειστηριασμών. Παράλληλα, την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 9.00 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τη Δευτέρα 15 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Στο Αγρίνιο
Πικετοφορία από την κεντρική πλατεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ενώ προηγήθηκε χαιρετισμός από τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Πατούλα. Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις και περιοδείες σε πρώην ΔΕΚΟ και την Τετάρτη 10 Γενάρη περιοδεία στις 7.00 π.μ. στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Καστράκι. Η απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Στην Λευκάδα
Με πικετοφορία στην πλατεία του Αγ. Μηνά στην πόλη της Λευκάδας ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης 9 Γενάρη οι κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την παρεμπόδιση της απεργίας, καθώς και πλήθος άλλων μέτρων ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.

Ακολούθησε πορεία κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου με κατάληξη την κεντρική πλατεία, κατά τη διάρκεια της οποίας καλούνταν ο λευκαδίτικος λαός να δώσει μαχητική απάντηση στη νέα επίθεση που δέχεται στα δικαιώματά του, με τη συμμετοχή του στην απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων την Παρασκευή 12 Γενάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στον Αγ. Μηνά. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Δευτέρα 15 Γενάρη με συλλαλητήριο στον ίδιο χώρο στις 7.00 μ.μ.

Στη Λαμία
Συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, όπου μίλησε ο Γιώργος Οικονόμου, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων. Για την Τετάρτη 10 Γενάρη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3.30 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Λαμίας, καθώς και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Την Παρασκευή τα χαράματα το ΕΚ θα παρευρίσκεται στην απεργιακή περιφρούρηση της ΛΑΡΚΟ και στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου.

Στη Χαλκίδα
Πικετοφορίες στις γειτονιές της Χαλκίδας και της Αρτάκης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με πρωτοβουλία ταξικών Σωματείων της Εύβοιας, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Την Τετάρτη 10 Γενάρη έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Χαλκίδας στις 3.30 μ.μ.. Η απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής θα γίνει στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

Στη Θήβα
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Καβάλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας και μέλος της διοίκησης του ΕΚ. Η απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στη Σάμο
«Εργαζόμενε, άνεργε, βγες στην απεργία για να βροντοφωνάξεις ότι δεν ανέχεσαι να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που με αίμα, θυσίες και αγώνες κατακτήσαμε. Θέλουν να μην υπάρχει αντίσταση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική, γι αυτό φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο. Λαέ βγες στο δρόμο, αυτοαπασχολούμενε κλείσε το μαγαζί σου πριν στο κλείσουν αυτοί, βγες στην απεργία».

Αυτά ήταν μερικά απ' όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των πικετοφοριών που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο Καρλόβασι και το Βαθύ, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Μετά το τέλος των πικετοφοριών πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις. Για την Τετάρτη 10 Γενάρη έχουν προγραμματιστεί περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ενώ στις 6.30 μ.μ. της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την καλύτερη προετοιμασία του κλάδου στην απεργία. Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 11 Γενάρη και με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στο χώρο της Υγείας, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου πραγματοποιεί κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]