Ομιλία Μερόπης Τζούφη στην Ολομέλεια της Βουλής , σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο.

Ομιλία Μερόπης Τζούφη στην Ολομέλεια της Βουλής από 12/1/2018, σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο.

Η Μερόπη Τζούφη πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, ενόψει του κλεισίματος της 3ης αξιολόγησης, στην οποία τόνισε, αρχικά, ότιοι ισορροπίες νομοθέτησης μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και των κοινωνικών αναγκών μετατοπίζονται και για πρώτη φοράαντιστρέφεται ο λόγος θετικών και αρνητικών ρυθμίσεων.
Στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία αυξάνονται κατά 40%, από 650 εκατ. ευρώ 910 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι επαναθεμελιώνεταιη αρχιτεκτονική των οικογενειακών επιδομάτων, κάτι που σημαίνει,πρακτικά,ότι 738.000 οικογένειες θα λάβουν αυξημένα ποσά και ο κύριος όγκος οικογενειών με 1 ή 2 παιδιά θα λάβει αύξηση κατά 57% έως 110%.Μάλιστα, οι 300.000 οικογένειες που ανήκουν στην πρώτη εισοδηματική κατηγορίαθα έχουν όλες αύξηση, με τις οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά ναλαμβάνουνετήσια αύξηση κατά 75%, ενώ ενισχύονται και οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες από 15 έως 57% (50.000 οικογένειες ενισχύονται : το 50% του συνόλου των πολύτεκνων οικογενειών).
Όσον αφορά τις συγκριτικά λίγες τρίτεκνες και πολύτεκνες των υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων που θα υποστούν μειώσεις ή θα απολέσουν το επίδομα, συνέχισε η βουλευτής, γίνεται κατανοητή ιδιαίτερα στη 2η εισοδηματική κατηγορία η αντίδραση των θιγομένων και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να αναπληρωθούν οι απώλειες, με κάποιο τύπο ενισχυμένου κοινωνικού μερίσματος ή ισοδυνάμου.
Σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, η Μερόπη Τζούφη μίλησε για την ενίσχυση των υπηρεσιών για το παιδί και την οικογένεια, με ενέργειεςόπως είναι η αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών και η συνέχιση τωνσχολικών γευμάτων, σε όλη την Ελλάδα, ενώεπεσήμανε ότι, για να αντιστραφεί η πληθυσμιακή πυραμίδα, πρέπει να μειωθούν περαιτέρω ταποσοστά ανεργίας, να επεκταθούν οιμηχανισμοί στήριξης των νέων ζευγαριών,να ισοσταθμιστεί το οικογενειακό εισόδημα, να αντιμετωπιστούν οιέμφυλες διακρίσεις στην εργασίακαι να γίνει εναρμόνιση του εργασιακού και οικογενειακού βίου.
Η Βουλευτής έδωσε έμφαση, κατά την ομιλία της και στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αναφέρονται στην Ενιαία Αρχή Απονομής Προνοιακών Επιδομάτων Αναπηρίας, με την οποία αλλάζει ριζικά η διαδικασία έγκρισης και καταβολής των εν λόγων επιδομάτων, αφού,πλέον, μια σειρά από κρίσιμες διαδικασίες (όπως η υποβολή αίτησης, κρίσης και πληρωμής) ηλεκτρονικοποιούνται και συγκεντρώνονται σε 1 και μόνο φορέα, προκειμένουνα αντιμετωπιστούν τα εξωγενή εμπόδια και οι περιορισμοί, αλλά και να εμπεδώσειη κοινωνία την αντίληψη της αναπηρίας ως κοινωνικού ζητήματος.
Κλείνοντας, ανέφερε ότιη κυβέρνηση στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας για την καλύτερη δυνατή στήριξη του παιδιού και της οικογένειας αύξησε τονπροϋπολογισμό κατά 315 εκατ. ευρώ, από το 2015 και μετάκαι με την ψήφιση του νόμουεπιδιώκει με τη χορήγηση του ενιαίου οικογενειακού επιδόματος, όπως και των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων να υλοποιήσει  ένα αξιόπιστο, αδιάβλητο και διαφανές σύστημα χωρίς αυθαιρεσίες, με ισονομία και αξιοπιστία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]