Τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο θα γιορτάσει η Πρέβεζα, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Πανηγυρικός θα είναι και φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους.Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκπόνησαν η Μητρόπολη και ο Δήμος Πρέβεζας οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ώρα 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεου.
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ώρα 7 το πρωί , θα τελεστεί Ιερά ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνη κ.Παύλου.
Στις 9 θα ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.Παύλου συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεου και του Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυστοστόμου.
Σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία της πόλης ,αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει λιτάνευση της Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη, ενώ θα ακολουθήσει παράθεση καφέ στη Δημοτική Αγορά.Την ίδια μέρα στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ στις 6.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος το 1854 έσωσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη.Η γιορτή του είναι ημέρα αργίας, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα της 30ης Αυγούστου 1937 και το Προεδρικό Διάταγμα 78/1968.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]