Πλεονέκτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ηπείρου το πολυσύνθετο τουριστικό χαρτοφυλάκιο των προορισμών της

Πλεονέκτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ηπείρου το πολυσύνθετο τουριστικό χαρτοφυλάκιο των προορισμών της

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα στα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος με τα μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Αμβράζης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, κα. Ιωάννα Δρέττα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του μουσείου Αργυροτεχνίας το οποίο αποτελεί μέλος του δικτύου μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την ουσιαστική διασύνδεση τομέων, όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του πολυσύνθετου τουριστικού χαρτοφυλακίου το οποίο διαθέτουν οι προορισμοί της Ηπείρου με τη συμβολή και της Marketing Greece.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε σχετικά: «Μαζί με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και τη Μarketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε προορισμούς της χώρας επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αναδείξει ζητήματα σε σχέση με πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού καθώς και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό.

Αυτός ήταν ο σκοπός και της σημερινής μας παρουσίας στα Ιωάννινα. Επιπλέον, η επιλογή της τοποθεσίας της συνάντησης στους χώρους του μουσείου Αργυροτεχνίας είναι ενδεικτική των προθέσεών μας για την έμπρακτη διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό. Οι προορισμοί της Ηπείρου διαθέτουν ένα πολυσύνθετο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων το οποίο, ανά περιοχή, προσελκύει όλες τις εποχές του χρόνου το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων επισκεπτών.

Παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι προορισμοί της Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό, επικροτούμε αποφάσεις όπως αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου για τη χάραξη Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης η οποία θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία πιλοτικής πολιτιστικής διαδρομής για τα Αρχαία Θέατρα του προορισμού. Μία απόφαση που αποτελεί τη βάση για τη συνεργασία της Περιφέρειας με το σωματείο «Διάζωμα» προκειμένου να υλοποιηθεί το Καινοτόμο Πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Η επιλογή αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί συνδέεται με έναν από τους, πλέον, υποσχόμενους τομείς της Ηπειρωτικής οικονομίας, τον τουρισμό που μπορεί να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Αυτές τις προσπάθειες και άλλες έχει ως στόχο να στηρίξει ο ΣΕΤΕ, σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής, η Marketing Greece αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν, περαιτέρω, την ταξιδιωτική εικόνα των προορισμών της Ηπείρου τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις διεθνείς αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]