Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει των εορτών

Η εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων, ενόψει των εορτών και η αναγκαιότητα ελέγχου για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, επισημαίνονται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, ότι στο πλαίσιο των υγειονομικών ελέγχων, που ήδη διενεργούνται, ενόψει των εορτών και λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο κινδύνου των επιχειρήσεων, να δοθεί προτεραιότητα σε:

όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

χώρους εκδηλώσεων

επιχειρήσεις αναψυχής

οχήματα μεταφοράς προϊόντων

προσωρινούς πάγκους που αναπτύσσονται, είτε σε υπαίθριους, είτε σε κλειστούς χώρους, για τις αγοραστικές ανάγκες των εορτών

πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων

σε καταλύματα επισκεπτών τουριστών

και γενικότερα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής, διάθεσης, διανομής, κυρίως, των ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων.

Οι υγειονομικοί αυτοί έλεγχοι θα γίνονται:

με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα και θα αφορούν κυρίως στον έλεγχο τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

με πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες, αλλά και με πιστή εφαρμογή της σχετικής ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα επισημαίνεται, η αναγκαιότητα ελέγχου της εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Παρακαλούνται οι περιφερειάρχες να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους υγειονομικούς υπαλλήλους (απαλλαγή από αλλότρια καθήκοντα, διευκόλυνση στις μετακινήσεις με παροχή αυτοκινήτων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους, εξασφάλιση οδοιπορικών εξόδων και εξόδων υπερωριακής απασχόλησης, κλπ), προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις πραγματικά αυξημένες υποχρεώσεις τους.
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]