ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στα Ιωάννινα Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία

Εμμένει η εργοδοσία του «Market In» στα Γιάννενα στη θέση της να μη δεχτεί στη δουλειά κανέναν εργαζόμενο της πρώην εταιρείας «Καρυπίδης». Τη θέση αυτή επανέλαβε ο δικηγόρος της εργοδοσίας κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Γιάννενα.

Την ίδια ώρα, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας υπήρχε μαζική παρουσία εργαζομένων διαφόρων κλάδων απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων από τα «Market In».

Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης». Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, η εταιρεία θα έπρεπε να τους δεχθεί στην εργασία τους την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, έως ότου εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση. Η εργοδοσία δεν εφαρμόζει την απόφαση, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, ενώ εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή, υποστηρίζοντας ότι λόγω «μειωμένων κερδών» δεν μπορεί να αντέξει την επαναπρόσληψή τους. Το δικαστήριο δεν έχει λάβει απόφαση για το αίτημα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους διεκδικώντας το αυτονόητο: Να συνεχίσουν την εργασία τους, χωρίς να απολυθεί κανένας από τους νεοπροσληφθέντες.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]