Το ΚΚΕ για τη σημερινή απεργία

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!
Η Τ.Ε. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργάτες που αψήφησαν το φόβο, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ιδιαίτερα μαζική ήταν και η παρουσία της νεολαίας, φοιτητών και μαθητών, καθώς και φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, ενώ με δικό τους πανό συμμετείχαν στη συγκέντρωση πυροσβέστες της περιοχής.
Η σημερινή επιτυχημένη απεργία ήταν μια ηχηρή απάντηση στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνουν για την εργατική τάξη παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ήταν μια ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας - ΕΕ να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα, ήταν απάντηση στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή. Ήταν απάντηση στα παραμύθια που πλασάρει η κυβέρνηση για «δίκαιη ανάπτυξη».
Η Τ.Ε. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας καταγγέλλει την εργοδοσία του σουπερμάρκετ «Market In» που με τραμπούκικες μεθόδους προσπάθησε να διαλύσει την απεργιακή φρουρά και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, πριν από την προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση έξω από το σουπερμάρκετ. Η εργοδοσία του «Market In» αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε μόνο στην προσφιλή της τακτική εδώ και ενάμιση μήνα να κάνει μηνύσεις και να καλεί τα ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους που διατρανώνουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλειά. Επέλεξε να μισθώσει μπράβους, εγκληματικά στοιχεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους και να χυθεί εργατικό αίμα. Οι απεργοί και η απεργιακή φρουρά απώθησαν τους πληρωμένους τραμπούκους και δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το σχέδιο της εργοδοσίας, πραγματοποιώντας κανονικά τη συγκέντρωσή τους.
Είναι καθαρό ότι το θράσος για να προβεί σε τέτοια εγκληματικά χτυπήματα η εργοδοσία του «Market In» το βρίσκει γιατί έχει τις πλάτες της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, σαρώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει απομείνει, επιχειρώντας να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει την αποστολή να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι και βάζει στο στόχαστρο ακόμα και το απεργιακό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αίμα και θυσίες.
Η μέθοδος της εργοδοσίας του «Market In» που επιδιώκει με το έτσι θέλω και με τσαμπουκά να αποκλείσει από τη δουλειά τους εργαζόμενους που χρόνια τώρα εργάζονταν στο κατάστημα, εργαζόμενους που ακόμη και η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αναγνωρίσει το δικαίωμά τους να γυρίσουν στη δουλειά τους, σηματοδοτεί γενικότερες εξελίξεις στους εργασιακούς χώρους, δείχνει πού θέλουν να το πάνε συνολικά κυβέρνηση – ΕΕ - μεγαλοεργοδοσία. Γι’ αυτό θα πρέπει να πάρει την απάντηση που της αρμόζει από σύσσωμη την εργατική τάξη και το λαό των Γιαννίνων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν απ’ την αντιλαϊκή πολιτική να δώσουν το παρών το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 11:00 το πρωί στη συγκέντρωση έξω από το «Market In», που γίνεται στα πλαίσια της κινητοποίησης έξω από τα καταστήματα του «Market In» σε όλη την Ελλάδα όπως έχουν αποφασίσει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Να ενημερώσουμε τον καθένα για τις άθλιες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία αλλά και για το χέρι βοήθειας που της δίνει σταθερά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και τοπικά, με την απαράδεκτη στάση των τεσσάρων βουλευτών της που δεν παίρνουν θέση. Την ίδια στήριξη δίνει απλόχερα και η ΝΔ που στο προσυνέδριο της στα Γιάννενα, χαρακτήρισε «τυραννία της μειοψηφίας που δρα αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα «Market In».
Το δίκιο των εργατών πρέπει να αντηχήσει παντού στην πόλη και σ’ όλη τη χώρα. Οι εργάτες δεν είναι αναλώσιμοι! Οι εργάτες δεν θα πετιούνται με μια κλωτσιά στο δρόμο κάθε φορά που αλλάζει ταμπέλα μια επιχείρηση!
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη, μέχρι οι εργάτες να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 14-12-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]