Τρομακτική ...νύχτα για την Ηπειρο Προβλήματα παντού

Τρομακτική  ήταν νύχτα για την Ηπειρο με  προβλήματα  να αναφέρονται  σε πολλές περιοχές Στα Τζουμέρκα κόπηκαν δρόμοι ,προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ζαγορίου απο κατολισθήσεις και καταπτώσεις .
Πλημμύρες έπληξαν  σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Λούρου Πρέβεζας .
Πέριξ του  λεκανοπεδίου  των Ιωαννίνων ,πλημμύρισαν εκτάσεις στην Πεδινή ,ενώ  στην πόλη διακόπηκε η κυκλοφορία  σε τμήμα 8ης Μεραρχίας ,στη θέση θέση συνάντηση ,λόγω μεγάλης ποσότητας νερού που κάλυψε το οδόστρωμα.Στην κεντρική πλατεία μεγάλη διαφημιστική κατασκευή παρασύρθηκε απο ριπές ανέμου με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία μέχρι τη  στερέωσή της απο τον κατασκευαστή .

Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας  καταφέρνοντας να θέσουν υπο έλεγχο    τα περισσότερα προβλήματα ,που αναφέρθηκαν  εχθές στο Πλαίσιο Φιλιατών ,στα Τζουμέρκα στην Ανατολική κ.α.
Προβλήματα  λόγω της έντονης βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν και στο Δήμο Σουλίου ,απο πτώσεις δέντρων με τα σοβαρότερα να εντοπίζονται στην Παραμυθιά, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας  ο κεντρικός δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο  αλλά και στη Σέλιανη απο πτώσεις δέντρων και μεταφορά φερτών υλικών ,με τον δρόμο προς το Νεοχώρι να κλείνει απο τις μεγάλες ποσότητες νερού  .Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου .

Τα σοβαρότερα προβλήματα με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίζονται στη Λαγκάδα Κόνιτσας ,όπου λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου ,δεν υπάρχει πρόσβαση στην Ε.Ο , με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να μεταβαίνει  τώρα στην περιοχή και στη  μεγάλη τσιμεντένια γέφυρα Σπηλιωτοπούλου μετά την Πυρσόγιαννη, στην Ε.Ο Ιωαννίνων Κοζάνης ,όπου απειλείται  απο τα ορμητικά νερά του ποταμού.
Ολα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου  και των Δήμων  βρίσκονται στους δρόμους και επιχειρούν  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ,με την κακοκαιρία να συνεχίζεται .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]