Δράσεις στήριξης του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου

Σειρά δράσεων για να στηριχθεί το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου, το οποίο είναι ενταγμένο στο Παγκόσμιο Δίκτυο Εθνικών Γεωπάρκων της UNESCO, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στόχος είναι να πληροί τα αυστηρά κριτήρια διατήρησης του στον σχετικό κατάλογο της UNESCO, στον οποίο εντάχθηκε επίσημα προ διετίας. Τα κριτήρια αυτά αναλύθηκαν σε συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο Εξωτερικών.



Τη συνάντηση οργάνωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO,  Αικατερίνη Τζιτζικώστα  και από την περιοχή μας, εκτός του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και της αντιπεριφερειάρχη Γιούλας Μητροκώστα, μετείχε από το Δήμο Ζαγορίου, ο οποίος συνδράμει με κάθε μέσο όσα αφορούν το Γεωπάρκο, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Εξάρχου, καθώς και στελέχη της «Ήπειρος Α.Ε» από την ομάδα Συντονισμού  του Γεωπάρκου, Χαρητάκης Παπαϊωάννου και Γεωργία Κιτσάκη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ειδικό τμήμα στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ήπειρος» για το Γεωπάρκο και για θέματα τουρισμού.

Στις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν περιλαμβάνονται:

Α) Ο ακριβής προσδιορισμός της περιοχής που καταλαμβάνει το Γεωπάρκο (το μεγαλύτερο τμήμα του αφορά το Δήμο Ζαγορίου) και,

Β) Το σήμα του Γεωπάρκου να αποτυπώνεται σε όλα τα φυλλάδια που εκδίδονται και αφορούν την περιοχή, σε μνημεία ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα.

Στην ίδια συνάντηση ανακοινώθηκε ότι το Συνέδριο των Ελληνικών Γεωπάρκων θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]