Ψήφισμα του Δημ.Συμβουλίου Ιωαννίνων για τους απολυμένους απο τα καταστήματα "Καρυπίδης"

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με αφορμή τις βίαιες προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών κατά την παράσταση διαμαρτυρίας των απολυμένων του πρώην Σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης» και έχοντας πλήρη συναίσθηση της κατάστασης στη χώρα μας τελευταία χρόνια και τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει εργαζόμενοι και κοινωνία, συζήτησε το θέμα και κατέληξε στα παρακάτω:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των απολυμένων του πρώην Σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης» στηρίζοντας το αίτημά τους για επαναπρόσληψη από την ιδιοκτησία του «Market In».
Παράλληλα καταδικάζει τη βία με την οποία κατεστάλη η παράσταση διαμαρτυρίας καθώς και τις προσαγωγές απεργών, συνδικαλιστών και αλληλέγγυων, τη στιγμή μάλιστα που αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια απεργίας, κηρυγμένης από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Σε καμία περίπτωση, αλλά πολύ περισσότερο στους καιρούς που ζούμε, η βία και η καταστολή δεν είναι η απάντηση στους αγώνες για εργασία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία και να μην οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα με χρήση νομικών μέτρων εναντίον των απολυμένων και όσων τους συμπαρίστανται στον αγώνα τους για επαναπρόσληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]