Σωματείο Μετάλλου Ν.Ιωαννίνων:"Ολοι στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14-12-2017"

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη Απεργία
την Πέμπτη 14-12-2017 και συγκέντρωση στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων
Να ανατρέψουμε το αντεργατικό σφαγείο κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου. Να μη περάσει η 3η αξιολόγηση.
Να ανατρέψουμε το αντεργατικό σφαγείο κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη συμφωνήσει και προωθεί προς ψήφιση: τον αντιαπεργιακό νόμο, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την Απεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μεγάλη και άμεση μείωση των συντάξεων, τις νέες περικοπές προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, τη φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, την αθρόα επέκταση της επισφαλούς – προσωρινής εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Ο ΣΕΒ ευθαρσώς προτείνει συμβάσεις «μηδενικών όρων» και «μισθούς» σε κουπόνια. Και μέσα στη γενική φτωχοποίηση η κυβέρνηση βρίσκει τον καλύτερο σύμμαχό της στο πρόσωπο του Τραμπ και των ΗΠΑ, με το αζημίωτο βέβαια (συμφωνία 2,5 δις !!! για νέα αγορά του αιώνα) ενώ μετατρέπει τη χώρα σε μια εκτεταμένη βάση ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!
Το νέο «Success Story» δεν είναι τίποτα άλλο από τη θηλιά των δημοσιονομικών πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060! Δηλαδή μνημόνια, μέτρα και επιτροπεία χωρίς τέλος.
Η σύγκρουση με τα μνημόνια, παλιά και νέα, με τη χρεομηχανή και το ευρωσφαγείο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μονόδρομος. Με ταξική, ενωτική, αγωνιστική απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Μεταλλουργική Ηπείρου.
Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη Spider N. Πέτσιος & Υιοί.
Να ανοίξει η επιχείρηση και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι με ευθύνη της κυβέρνησης
-Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία!
-Αυξήσεις στους μισθούς. Συλλογικές Συμβάσεις ΤΩΡΑ!
-Κάτω ο νόμος γα την αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο!
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα!
-Φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά – υπηρεσίες, κατάσχεση περιουσίας των εργοδοτών που κλείνουν τις επιχειρήσεις και αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους.
-Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις εργατικής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς και κάθε είδους  πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες από το εργατικό σπίτι.
-Όχι σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, επεμβάσεις και εξοπλιστικά προγράμματα. Ούτε ευρώ για αεροπλάνα και όπλα, ούτε σπιθαμή για βάσεις και πυρηνικά στη χώρα μας και τη γειτονιά μας. Έξω το ΝΑΤΟ και οι Βάσεις, καμία εμπλοκή στις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 14Ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017.
Ο συνδικαλισμός της ήττας και της υποταγής σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δε θέλει να οργανώσει κανέναν ουσιαστικό αγώνα, γιατί ως «κοινωνικός εταίρος» έχει αποδεχτεί την ουσία της πολιτικής αυτής. Χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη.
Να πάρουμε την υπόθεσης τα χέρια μας! Με μπροστάρη τα εργατικά σωματεία, τους συντονισμούς τους, τις συνελεύσεις και τις απεργιακές αποφάσεις τους. Μπορούμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα  και χωρίς το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το Δ.Σ. του Σωματείου Μετάλλου Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]